Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερντογάν κατά ΗΠΑ: Στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις - «Από τη Συρία διείσδυσαν οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα»

Ερντογάν κατά ΗΠΑ: Στηρίζουν τρομοκρατικ...

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε για μία ακόμη φορά τις κατηγορίες εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών ότι στηρίζουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν κατά της Τουρκίας.

  H επίθεση στην Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία στην 'Αγκυρα ήταν μία διείσδυση τρομοκρατών από τη Συρία, δήλωσε ο Ερντογάν σε δηλώσεις του στην πτήση επιστροφής από το Καζάν της Ρωσίας που συμμετείχε στην σύνοδο κορυφής της ομάδας BRICS.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους,  ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι αυτή η επίθεση ήταν μία «επιχείρηση διείσδυσης» από τη Συρία. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «πρέπει να σκεφτόμαστε ανά πάσα στιγμή ότι μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε κίνηση διείσδυσης από τη Συρία ή άλλα μέρη», τόνισε ότι η Τουρκία θα προστατέψει τα εδάφη της και δίνοντας ενδείξεις για τις μελλοντικές κινήσεις της Αγκυρας είπε ότι «πρέπει να λάβουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας αναλόγως».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε για μία ακόμη φορά τις κατηγορίες εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών ότι στηρίζουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν κατά της Τουρκίας. «Η PYD/YPG, το συριακό παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, είναι καταδικασμένο να εγκαταλειφθεί και να μείνει μόνο του. Η Αμερική έχει στην αγκαλιά της την PYD/YPG, «το συριακό παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK», ανέφερε, «αλλά όταν τελειώσει αυτός ο χρόνος, θα πρέπει να την αφήσει μόνη της» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Είναι γνωστό ότι η Αμερική χρησιμοποιεί τις τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή για τα δικά της συμφέροντα και την ασφάλεια του Ισραήλ. Παρέχει η Αμερική στο Ισραήλ κάθε είδους εξοπλισμό, πυρομαχικά και υποστήριξη στην περιοχή. Δίνει χρήματα ή όχι; Τα μάτια και τα αυτιά μας είναι ανοιχτά σε όλες τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα δίπλα στα εδάφη μας και δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με αυτές. Θα είμαστε ο προστάτης των εδαφών μας. Πρέπει να σκεφτόμαστε ανά πάσα στιγμή ότι μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε κίνηση διείσδυσης από τη Συρία ή άλλα μέρη. Ως εκ τούτου, πρέπει να λάβουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας μας αναλόγως» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση του τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας, που συνεκάλεσε εκτάκτως χτες, Πέμπτη, ο Ερντογάν, αναφέρεται ότι δεν θα επιτραπεί ποτέ η εγκαθίδρυση ενός "κράτους-τρομοκράτη" δίπλα από τα σύνορα της Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η Αγκυρα αναμένει από την Δαμασκό να κάνει βήματα και προς αυτή την κατεύθυνση υπογραμμίζοντας ότι «κύρια προσδοκία μας είναι ότι η συριακή κυβέρνηση κατανοεί τα οφέλη μιας ειλικρινούς και ρεαλιστικής εξομάλυνσης των σχέσεων με την Τουρκία και θα κάνει τα βήματά της αναλόγως». Υποστήριξε μάλιστα ότι «η αστάθεια στην περιοχή αυτή έχει συσσωρεύσει εκεί τρομοκρατικές οργανώσεις και όσους έχουν ύπουλες φιλοδοξίες, όπως ο βάλτος μαζεύει μύγες».

Ανέφερε ακόμη ότι συζήτησε τις σχέσεις 'Αγκυρας - Δαμασκού με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμρ Πούτιν, από τον οποίο ζήτησε να διμεσολαβήσει. «Η επιρροή της Ρωσίας στη συριακή κυβέρνηση είναι γνωστή. Συζητήσαμε όλα αυτά τα θέματα, τη θέση μας και τις προσδοκίες μας με τον κ. Πούτιν. Καλέσαμε τον κ. Πούτιν να κάνει ένα βήμα για να διασφαλίσει την ανταπόκριση του Μπασάρ αλ 'Ασαντ στο κάλεσμά μας. Θα κάνει ο κ. Πούτιν κάποια έκκληση στον 'Ασαντ για να κάνει αυτό το βήμα; Αυτό το αφήνουμε στην ώρα του», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στο μεταξύ συνεχίστηκαν οι επιδρομές της τουρκικής αεροπορίας κατά κουρδικών στόχων. Μετά την επίθεση στην Άγκυρα, επλήγησαν συνολικά 120 στόχοι στο βόρειο Ιράκ και τη βόρεια Συρία, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο 'Αμυνας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις