Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ουκρανία: Βίντεο από τα άγρια επεισόδια στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ

Ουκρανία: Βίντεο από τα άγρια επεισόδια ...

Τραυματίστηκε Μητροπολίτης

Επεισόδια και ξύλο έλαβαν χώρα στηνΟυκρανία ανάμεσα σε οπαδούς της ανεξάρτητης ουκρανικής εκκλησίας και πιστών της εκκλησάις που πρόσκεινται στο Πατριαρχείο Μόσχας.

Στη χώρα υπάρχει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (OCU) που έχει αναγνωριστεί ως αυτοκέφαλη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και στηρίζεται από την κυβέρνηση του Κιέβου, και η UOC, που έχει πάρει αποστάσεις από τη ρωσική εισβολή στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (UOC - Προσκείμενοι στο Πατριαρχείο Μόσχας) στο Τσερκάσι της κεντρικής Ουκρανίας, μέλη του UOC συγκεντρώθηκαν στο ναό και άρχισαν να προσεύχονται. Ξαφνικά οι περίπου 100 άνδρες εμφανίστηκαν παίζοντας αντιστασιακά τραγούδια και μετά εισέβαλαν στον ναό, πυροβόλησαν στον αέρα, χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού και έσπασαν πόρτες, παράθυρα και κάμερες παρακολούθησης.

«Για περισσότερες από έξι ώρες, άνθρωποι εθεάθησαν να παλεύουν με πυροσβεστήρες καθώς εκτοξεύονταν δακρυγόνα, ενώ βγήκαν και όπλα τα οποία όμως δεν χρησιμοποιήθηκαν. Στο τέλος, οι υποστηρικτές της ανεξάρτητης ουκρανικής εκκλησίας κέρδισαν την μάχη αναλαμβάνοντας τον έλεγχο του καθεδρικού ναού και εκδιώκοντας όσους πιστεύουν στην εκκλησία που συνδέεται με τη Μόσχα.

Ο πατέρας Ναζαρί Ζασάνσκι, ένας από τους νέους ιερείς στην εκκλησία, δήλωσε στους Times: «Επικράτησε το απόλυτο χάος. Η εκκλησία που ευθυγραμμίζεται με τη Μόσχα είναι εργαλείο των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας και αποτελεί κίνδυνο για τη χώρα μας. Προσπάθησε να αποθαρρύνει τον λαό μας εδώ, λέγοντάς τους ότι η Ρωσία δεν είναι ο εχθρός, ότι είμαστε όλοι αδέρφια και ότι δεν πρέπει να πολεμήσουμε και πως όλα είναι προπαγάνδα.

Μετά την έναρξη των επεισοδίων, στο σημείο έφτασε ο Μητροπολίτης της UOC Θεοδόσιος και ακολούθησε συμπλοκή, κατά την οποία τραυματίστηκε και ο ίδιος. Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης έχει κατηγορηθεί για υποκίνηση διαθρησκευτικής εχθρότητας, άρνηση ένοπλης επίθεσης από τον Πούτιν και «ανατρεπτική δραστηριότητα» κατά της Ουκρανίας.

 

πηγή protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις