Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τρεις ερωτήσεις της περιφερειακής παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα» στη συνεδρίαση Λογοδοσίας

Τρεις ερωτήσεις της περιφερειακής παράτα...

Την προσεχή Τετάρτη 30 Οκτωβρίου

Τρεις ερωτήσεις της περιφερειακής παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα»- Σπ. Σκιαδαρέσης θα συζητηθούν στην προσεχή ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής την προσεχή Τετάρτη 30 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για την αντιμετώπιση του κατολισθητικού φαινομένου στην είσοδο της «111» / Επαρχιακή Οδός Πατρών – Τριπόλεως στο ύψος της ευρύτερης περιοχής Οβρυάς – Καλλιθέας Πατρών,  για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εργασιών

και τη χρηματοδότηση για την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων και την αντιμετώπιση της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου.

ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΣΤΗΝ «111»

Ο επικεφαλής της παράταξης, Σπύρος Σκιαδαρέσης όσον αφορά στο κατολισθητικό φαινόμενο στην είσοδο της «111» ζητά ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την αποκατάσταση του οδοστρώματος, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί κορύνες εδώ και χρόνια, εγκυμονώντας κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς.

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ

Από την πλευρά του, ο περιφερειακός σύμβουλος Φάνης Αδαμόπουλος στην ερώτησή του για τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων ζητά ενημέρωση για την εξέλιξη και την έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων, αναφέροντας πως «μέσω δημοσιευμάτων τοπικών μέσων ενημέρωσης πληροφορηθήκαμε ότι έχει

ανακύψει μείζον ζήτημα αναφορικά με την έγκαιρη ολοκλήρωση των

προγραμματισμένων έργων ανακατασκευής κι εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού

Κέντρου Καλαβρύτων, λόγω έλλειψης των απαιτούμενων κονδυλίων.

Επίσης, πληροφορηθήκαμε ότι έχει αλλάξει ο φορέας χρηματοδότησης και το έργο

απεντάχθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κι έχει ενταχθεί πλέον σε

πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Με δεδομένο ότι το εν λόγω έργο είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την τοπική οικονομία των Καλαβρύτων και της γύρω περιοχής, ζητάμε να ενημερώσετε το Σώμα για ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών κι αν όντως  απενταχθεί το έργο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».

ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΛΑΤΑΝΩΝ

Τέλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γεράσιμος Φεσσιάν κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «έχουν εντοπισθεί 52.000 ξερά πλατάνια, ενώ άξια προσοχής μοιάζει η επισήμανση της Πολιτικής Προστασίας ΠΔΕ δια στόματος του κ. Γυφτάκη «καταπέσουν επί των Εθνικών Οδών, εγκυμονώντας άμεσους κινδύνους για απειλή ανθρώπινης ζωής και απειλή περιουσίας πολιτών», εννοώντας τι μπορεί να συμβεί με την βοήθεια των ισχυρών ανέμων. Σε τι ενέργειες έχετε προβεί για να περιοριστεί η ασθένεια και να προστατευθεί η χλωρίδα της περιοχής, για την ενημέρωση του κοινού για τους ευρύτερους κινδύνους και για τη συνεργασία με τα κατά τόπους Δασαρχεία των πληττόμενων περιοχών;».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις