Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει στην άνω πόλη ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου

Πάτρα: Πανηγυρίζει στην άνω πόλη ο Ιερός...

Το πρωί του Σαββάτου 26-10-2024 στην αρχιερατική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Στις 26 Οκτωβρίου κάθε χρόνο τιμάται από την εκκλησία μας ένας από τους πλέον λαοφιλείς αγίους, ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλήτης και επίκεντρο του εορτασμού αποτελεί ο Ιερός Ναός στην άνω πόλη, στην οδό Αγ. Δημητρίου μεταξύ Γούναρη και Γερμανού.

Η ιερά πανήγυρη ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής 25-10-2024 με την έξοδο της εικόνας του Αγίου Δημητρίου στην είσοδο του ναού για προσκύνημα από τους πιστούς.

Το απόγευμα στις 6.30 τελείται πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου που θα κηρύξει και το Θείο λόγο ενώ στις 10 το βράδυ θα ακολουθήσει ιερά αγρυπνία όπου θα λειτουργήσει ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Το πρωί του Σαββάτου 26-10, ανήμερα της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, στο ναό στην άνω πόλη, στην πανηγυρική αρχιερατική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει και μιλήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 6 θα τελεστεί μεθέορτος εσπερινός και ιερά παράκληση στον Άγιο Δημήτριο όπου θα προεξάρχει ο αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, προϊστάμενος του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οβρυάς. Στις 7.30 περίπου το απόγευμα του Σαββάτου θα λάβει χώρα και η λιτάνευση της εικόνας του Αγ. Δημητρίου στους γύρω δρόμους της ενορίας.

Τέλος την Κυριακή 27-10, που τιμάται από την εκκλησία η μνήμη του Αγίου Νέστορος (ωραία, παλαιά εικόνα του Αγίου φυλάσσεται στο ναό) θα τελεστεί το πρωί πανηγυρική Θεία λειτουργία όπου θα προεξάρχει και θα μιλήσει ο αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος από την ενορία της Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου.

Αναμένεται πολύς κόσμος να ανέβει έως την ενορία του Αγίου Δημητρίου στην άνω πόλη για να προσκυνήσει τη χάρη του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις