Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

NASA: Τρεις Αμερικανοί αστροναύτες και 1 Ρώσος κοσμοναύτης επέστρεψαν μετά από 8 μήνες παραμονής στο Διάστημα

NASA: Τρεις Αμερικανοί αστροναύτες και 1...

Και οι τέσσερις οδηγήθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις σε ιατρική μονάδα, ανακοίνωσε η NASA

Τρεις Αμερικανοί αστροναύτες και ένας Ρώσος κοσμοναύτης επέστρεψαν στη Γη έπειτα από παραμονή οκτώ μηνών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Και οι τέσσερις οδηγήθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις σε ιατρική μονάδα, ανακοίνωσε η NASA.

Οι αστροναύτες της NASA Μάθιου Ντόμινικ, Μάικλ Μπάρατ και Τζανέτ Επς και ο Ρώσος κοσμοναύτης Αλεξάντερ Γκρεμπένκιν «μεταφέρθηκαν σε τοπική ιατρική μονάδα για πρόσθετη αξιολόγηση», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος, μετά την προσγείωση του πληρώματος στις 3:29 π.μ. ώρα Ελλάδας (0729 GMT) στα ανοικτά της ακτής του Κόλπου της Φλόριντα με το διαστημόπλοιο «Crew Dragon».

Το πλήρωμα υποβλήθηκε στις συνήθεις ιατρικές αξιολογήσεις κατά την έξοδο από το σκάφος, ανέφερε η NASA, αλλά πρόσθεσε ότι, «για προληπτικούς λόγους, όλα τα μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν μαζί στην μονάδα» για πρόσθετες εξετάσεις.

Η NASA, η οποία είναι συνήθως σιωπηλή όσον αφορά τα ιατρικά ζητήματα των αστροναυτών, αρνήθηκε να πει τι ήταν αυτό που οδήγησε στην επίδειξη προσοχής ή να περιγράψει την κατάσταση του πληρώματος.

 Η διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό της κατάστασης του Γκρεμπένκιν.

Με τη συμπλήρωση 235 ημερών στο διάστημα, η παραμονή των αστροναυτών του Crew-8 στον ISS, ένα επιστημονικό εργαστήριο μεγέθους γηπέδου ποδοσφαίρου σε τροχιά 402 χιλιομέτρων, ήταν μεγαλύτερη από τις τυπικές εξάμηνες αποστολές αστροναυτών στον σταθμό. Σηματοδότησε, επίσης, τη μεγαλύτερη αποστολή μέχρι στιγμής για το διαστημόπλοιο «Crew Dragon» της SpaceX, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 2020.

Η επιστροφή του πληρώματος είχε καθυστερήσει για εβδομάδες λόγω δύο τυφώνων που σάρωσαν τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ κοντά στις αναμενόμενες ζώνες προσγείωσης του «Crew Dragon».

Αλλά το απόγευμα της 23ης Οκτωβρίου, το διαστημόπλοιο «Crew Dragon» αποσυνδέθηκε με ασφάλεια από τον ISS και εισήλθε ξανά στην ατμόσφαιρα της Γης νωρίς το πρωί της Παρασκευής (25.10.2024), ανοίγοντας αλεξίπτωτα πριν πέσει στον Κόλπο του Μεξικού.

Το επαναχρησιμοποιούμενο διαστημόπλοιο «Crew Dragon» του πληρώματος πραγματοποιούσε την πέμπτη του πτήση, καταγράφοντας 702 ημέρες σε τροχιά από την πρώτη του αποστολή, δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο αντιπρόεδρος αξιοπιστίας πτήσεων της SpaceX, Ουίλιαμ Γκερστενμάγιερ, πρώην ανώτερος αξιωματούχος της NASA.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις