Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μέση Ανατολή: Αντίστροφη μέτρηση για τα αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν - Αμερικανικά F-16 έφθασαν στη Μέση Ανατολή

Μέση Ανατολή: Αντίστροφη μέτρηση για τα ...

Οι ΗΠΑ έστειλαν μαχητικά ενόψει μιας πιθανής κλιμάκωσης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 έφτασαν στη Μέση Ανατολή από βάσεις στη Γερμανία, ανακοίνωσε η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση, και ενώ το Ισραήλ δεν έχει ακόμα απαντήσει στο Ιράν για την πυραυλική επίθεση που είχε εξαπολύσει την 1η Οκτωβρίου. 

 Τα αεροσκάφη περιλαμβάνουν μαχητικά αεροσκάφη F-16, F-15E και F-22, καθώς και επιθετικά αεροσκάφη A-10.

 Το Πεντάγωνο είχε ήδη ανακοινώσει από τον Σεπτέμβριο ότι θα στείλει επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή, ενόψει μιας πιθανής κλιμάκωσης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη αναπτύξει στο Ισραήλ συστοιχία πυραυλικής άμυνας THAAD.

Έτοιμο το Ιράν να απαντήσει με πυραύλους;

Το Ιράν ετοιμάζεται για πόλεμο με το Ισραήλ, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει να τον αποφύγει, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times. Τα επόμενα βήματά του θα καθοριστούν από την απάντηση του Ισραήλ στην ιρανική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου.

Επικαλούμενοι τέσσερις Ιρανούς αξιωματούχους, οι New York Times μετέδωσαν ότι ο ανώτατος ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις του Ιράν να καταθέσουν πολυάριθμα σχέδια με βάση τις πιθανές επιπτώσεις από τα αντιποίνων που προετοιμάζει το Ισραήλ.

 «Το Ιράν διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις να είναι προετοιμασμένες για πόλεμο αλλά και να προσπαθήσουν να τον αποφύγουν», ανέφερε το δημοσίευμα.

 Σε αυτήν την περίπτωση, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, το Ιράν θα μπορούσε να εκτοξεύσει ένα μπαράζ έως και 1.000 βαλλιστικών πυραύλων - σημαντική κλιμάκωση σε σύγκριση με τους 200 που εκτόξευσε την 1η Οκτωβρίου - ή ακόμη και να διαταράξει τον παγκόσμιο εφοδιασμό ενέργειας και τους διεθνείς εμπορικούς δρόμους.

Διπλωματικός πυρετός από τον Μπλίνκεν 

Στο διπλωματικό πεδίο, ο Άντονι Μπλίκεν βρίσκεται στο Λονδίνο για επαφές με Άραβες ηγέτες. Οι επαφές έχουν στόχο να δημιουργήσου νέο έδαφος για συζητήσεις που θα οδηγήσουν την ανακωχή του πολέμου τόσο στη Γάζα όσο και στο Λίβανο. “Αυτή είναι σημαντική και επείγουσα στιγμή πάνω στην οποία εργαζόμαστε. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον πρωθυπουργό Μικάτι στο Λίβανο” τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ατέλειωτη φρίκη στη Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός έκανε έφοδο σε νοσοκομείο και χτύπησε ανθρώπους που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό ότι κατέλαβε με έφοδο το τελευταίο εν λειτουργία νοσοκομείο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου μαίνονται σφοδρές μάχες.

 Ο στρατός, που από τις 6 Οκτωβρίου επικεντρώνει τις επιχειρήσεις στον τομέα γύρω από την Τζαμπάλια, ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να ενεργεί στη ζώνη του νοσοκομείου Καμάλ Αντουάν, με βάση πληροφορίες για «την παρουσία τρομοκρατών και υποδομών τους» εκεί.

 «Οι ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν το νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν και βρίσκονται στο εσωτερικό», ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. «Κρατούν εκατοντάδες ασθενείς, το ιατρικό προσωπικό και εκτοπισμένους ανθρώπους» που είχαν καταφύγει στο νοσοκομειακό συγκρότημα για να γλιτώσουν από τους «αδιάκοπους βομβαρδισμούς», πρόσθεσε.

 Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είπε ότι έχει χάσει την επαφή με το προσωπικό του νοσοκομείου, χαρακτηρίζοντας «πολύ ανησυχητική» αυτήν την εξέλιξη.

 Την ίδια ώρα τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από πλήγματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον μιας ομάδας που περίμενε τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία του παλαιστινιακού θύλακα.

 Οι διασώστες περισυνέλεξαν 12 πτώματα και πολλούς τραυματίες «έπειτα από πλήγματα ισραηλινών drones με στόχο ένα όχημα και μια ομάδα αμάχων που περίμεναν (τη διανομή βοήθειας) στα βόρεια του προσφυγικού καταυλισμού Αλ Σάτι, στα δυτικά της Πόλης της Γάζας», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας, Μαχμούντ Μπασάλ.

Εγκληματικές ωμότητες 

Το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας βιώνει «τις πιο σκοτεινές ώρες» του, δήλωσε σήμερα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, προειδοποιώντας ότι οι ενέργειες του Ισραήλ μπορεί να προσομοιάζουν σε «εγκληματικές ωμότητες».

 «Η κατάσταση επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα με τρόπο αδιανόητο. Οι πολιτικές και οι πρακτικές της ισραηλινής κυβέρνησης στη βόρεια Γάζα κινδυνεύουν να αδειάσουν την περιοχή από όλους τους Παλαιστίνιους. Είμαστε αντιμέτωποι με αυτό που θα μπορούσε να προσομοιάζει σε εγκληματικές ωμότητες, που περιλαμβάνουν πιθανά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε ο Φόλκερ Τουρκ σε ανακοίνωση.

Συνεχίζονται τα χτυπήματα στο Λίβανο - Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί

Αεροπορικοί βομβαρδισμοί των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στοχοποίησαν χθες βράδυ τους τομείς των νοτίων προαστίων της Βηρυτού, που αποτελούν προπύργιο του λιβανικού κινήματος Χεζμπολάχ.

 Οι νέοι βομβαρδισμοί είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις δημοσιογράφοι, μεταδίδει το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI.

 Το ANI εξήγησε πως «τρεις δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα στη Χασμπάγια», διευκρινίζοντας πως «ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επιδρομή στις 03:30 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας».

 Σύμφωνα με πληροφορίες λιβανικών ΜΜΕ, ο βομβαρδισμός είχε στόχο ξενοδοχείο στη Χασμπάγια, περίπου πενήντα χιλιόμετρα νότια της Βηρυτού.

ΠΗΓΗ ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις