Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Taste Atlas: Χυλοπίτες και τραχανάς στα 50 καλύτερα πιάτα του κόσμου με ζυμαρικά

Taste Atlas: Χυλοπίτες και τραχανάς στα ...

Δύο πιάτα αμιγώς ελληνικά με επίκεντρο τα ζυμαρικά βρίσκονται στα 50 καλύτερα του κόσμου

Τα 50 καλύτερα πιάτα του κόσμου με ζυμαρικά έδωσε στη δημοσιότητα το Taste Atlas, ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας ζυμαρικών (25/10), μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και δύο ελληνικά φαγητά.

Τη μερίδα του λέοντος έχει η Ιταλία με 41 από τα 50 πιάτα, με τις ταλιατέλες να βρίσκονται στην κορυφή, ενώ στη δεύτερη θέση είναι τα πίτσι (Pici) που είναι σαν χοντρά μακαρόνια. 

Ο τραχανάς είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό προϊόν που μοιάζει με ζυμαρικό που αποτελείται από μικρούς χονδροειδείς κόκκους που παρασκευάζονται με συνδυασμό σιταριού και γαλακτοκομικών προϊόντων όπως γάλα, ξινόγαλα, βουτυρόγαλα ή γιαούρτι. 

Παρασκευάζεται συνήθως με αλεύρι σίτου, αλεύρι σιμιγδαλιού, σπαστό σιτάρι ή πλιγούρι (ειδικά στην Κρήτη), ενώ ορισμένες εκδοχές μπορεί να απαιτούν και την προσθήκη αυγών.

Οι χυλοπίτες είναι μια παραδοσιακή ελληνική ποικιλία ζυμαρικών με καταγωγή από την Κρήτη. Συνήθως φτιάχνεται στο χέρι από γυναίκες στο τέλος του καλοκαιριού. Αυτά ζυμαρικά φτιάχνονται συνήθως με αλεύρι, νερό ή γάλα, ελαιόλαδο, αυγά και λίγο αλάτι. Η ζύμη κόβεται σε στενές λωρίδες ή παραλληλόγραμμα, ανάλογα με την περιοχή.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life