Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Halloween: 5+1 ταινίες που θα σε κάνουν να πεις «Trick or Treat»

ΦΩΤΟ pixabay

ΦΩΤΟ pixabay

Εσύ τις έχεις δει;

Ο Οκτώβριος τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας έχει συνδεθεί με το Halloween, τη γιορτή που τα παιδιά βγαίνουν στους δρόμους ντυμένα με τρομακτικές αμφιέσεις και πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι και ρωτούν «Κέρασμα ή Φάρσα;».

 Το Halloween γιορτάζεται ετήσια στις 31 Οκτωβρίου και συνδέεται άμεσα με την «Ημέρα των Νεκρών», η οποία γιορτάζεται κυρίως στις αγγλοσαξονικές χώρες την ημέρα των Αγίων Πάντων, δηλαδή την 1η Νοεμβρίου.

 Για εκείνους που δεν έχουν όρεξη να βγουν μασκαρεμένοι και να διασκεδάσουν, αλλά θέλουν να μπουν στο κλίμα της ημέρας, ο παγκόσμιος κινηματογράφος προσφέρει πολλές επιλογές για όλα τα γούστα. 


 Εμείς είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε τις 6 πιο «Halloween» ταινίες που μπορεί να σας τρομάξουν ή να σας κάνουν να γελάσετε ή ακόμη και να μεταφερθείτε στον κόσμο των νεκρών.

1) Οι Τρεις Γυναίκες (Hokus Pocus)

Η ταινία του Κένι Ορτέγκα με πρωταγωνίστριες τις Μπέτι Μίντλερ, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και Κάθι Νατζίμι είναι η κωμωδία τρόμου που θα σε βάλει για τα καλά στο κλίμα του Halloween. Μία ταινία ύμνος, που πέρα από εξαιρετικές ερμηνείες άφησε και θρυλικές σκηνές αλλά και τραγούδια που έμειναν στην ιστορία.

 Η ταινία διηγείται την ιστορία ενός έφηβου, του Μαξ που άθελά του ανασταίνει τρεις μάγισσες, τις αδερφές Σάντερσον. Τώρα ο Μαξ πρέπει να ρισκάρει την ίδια του τη ζωή, να προστατέψει την αδερφή του και να νικήσει τις μάγισσες με τη βοήθεια μιας συμμαθήτριάς του, ενός φιλικού ζόμπι και μιας απέθαντης, ομιλούσας μαύρης γάτας.

 

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+.

2) Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης (Nightmare Before Christmas) 

Ο Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης είναι μία από τις πιο πετυχημένες ταινίες του δημιουργού της Τιμ Μπάρτον (Tim Burton). Το μιούζικαλ σκοτεινής φαντασίας της Walt Disney αποτελεί μία ταινία για μικρούς (κατάλληλο άνω των 12 ετών) και μεγάλους, η οποία συνδέεται άμεσα με τη γιορτή του Halloween αλλά και των Χριστουγέννων που ακολουθούν.

Όταν ο βασιλιάς της Πόλης του Χάλλογουιν, Τζακ Σκέλλινγκτον, βαρέθηκε την εργασία της προετοιμασίας την ομώνυμης ετήσιας γιορτής ανακαλύπτει τη Χριστουγεννιάτικη πόλη και παρακινείται για αλλαγή να αναλάβει τον έλεγχο των Χριστουγέννων. Δυστυχώς, τα μακάβρια του πλάνα αποτυγχάνουν να μπουν στο εορταστικό κλίμα. Την ίδια ώρα, η Σάλλυ, μια όμορφη υπηρέτρια που φροντίζει τον κατασκευαστή της Δρ. Φίνκελσταϊν, προσπαθεί να αποδράσει από τα δεσμά της. Ανησυχεί για τον Τζακ και προβλέπει ότι τα σχέδιά του θα καταστραφούν.

 

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+.

3) Η νύχτα με τις μάσκες (Halloween)

Halloween χωρίς Halloween δε γίνεται! Η ταινία τρόμου του μοναδικού Τζον Κάρπεντερ, ο οποίος έγραψε, σκηνοθέτησε και συνέθεσε τη μουσική της ταινίας, που βγήκε στους κινηματογράφους το 1978 είναι αδιαμφισβήτητα η πιο δημοφιλής ταινία για τη γιορτή. Και όχι άδικα, αφού ήταν η πρώτη φορά που είδαμε τον Μάικλ Μάγιερς και την Τζέιμι Λι Κέρτις να κάνουν το ντεμπούτο τους στη μεγάλη οθόνη.

Η πλοκή επικεντρώνεται στον μανιακό δολοφόνο Μάικλ Μάγιερς, που δραπετεύει από το ψυχιατρικό ίδρυμα και επιστρέφει στην πόλη Haddonfield, του Ιλινόις. Εκεί, αρχίζει να καταδιώκει την νεαρή Laurie Strode (Τζέιμι Λι Κέρτις), προσπαθώντας να τη σκοτώσει. Καθώς η ταινία εξελίσσεται, ο τρόμος αυξάνεται, αφού ο Μάγιερς αποδεικνύεται ανίκητος και αδίστακτος. Ένας καταιγισμός φόνων ακολουθεί, με τον πολυαγαπημένο τρόμο της εποχής του Halloween να εκτυλίσσεται με φρικιαστική εκτέλεση.

Το «Halloween» είναι η ταινία που καθιέρωσε πολλά από τα στοιχεία που τώρα θεωρούμε δεδομένα στα φιλμ τρόμου: τη μουσική ενορχήστρωση του Κάρπεντερ, που προκαλεί τρόμο και αγωνία, καθώς και την απόλυτη σιωπή του δολοφόνου, δημιουργώντας μια αίσθηση αβεβαιότητας και παράνοιας.

4) Σκαθαροζούμης (Beetlejuice)

Μία ακόμη κλασσική ταινία που αξίζει να δει κανείς αυτές τις μέρες είναι ο Σκαθαροζούμης. Ο μετρ του είδους Τιμ Μπάρτον δίνει ακόμη ένα μάθημα σκηνοθεσίας στην κωμωδία φαντασίας του 1988 με πρωταγωνιστή των Μάικλ Κίτον. Μαζί του είναι οι: Τζίνα Ντέιβις, Άλεκ Μπάλντουιν, Γουινόνα Ράιντερ, Κάθριν Ο' Χάρα, Τζέφρεϊ Τζόουνς, Σίλβια Σίντνεϊ.

 Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός πρόσφατα πεθαμένου ζευγαριού που γίνονται φαντάσματα και στοιχειώνουν το όμορφο και ήσυχο σπίτι τους. Όταν μια οικογένεια από τη Νέα Υόρκη μετακομίζει στο σπίτι, τα φαντάσματα καλούν τον ενοχλητικό και πονηρό βιοεξορκιστή ονόματι Σκαθαροζούμη από τον κάτω κόσμο ώστε να τους τρομάξει και να τους διώξει.

Το αρχικό σενάριο του Μάικλ ΜακΝτάουελ ήταν λιγότερο κωμικό και πολύ πιο βίαιο. Το ατύχημα των Μέιτλαντ ήταν πιο τρομακτικό, με το ζευγάρι να φωνάζει για βοήθεια καθώς πνιγόταν, ενώ ο Σκαθαροζούμης ήταν δαίμονας που είχε σκοπό να σκοτώσει τους Ντιτζ αντί να τους τρομάξει και να βιάσει τη Λίντια αντί να την παντρευτεί. Επίσης, στο σενάριο υπήρχε και άλλο παιδί της οικογένειας Ντιτζ, την εννιάχρονη Κάθυ, το μόνο άτομο που έβλεπε τους Μέιτλαντ και ο στόχος του Σκαθαροζούμη που στο κρεσέντο της ταινίας την ακρωτηρίαζε μεταμφιεσμένος σε άγριο σκίουρο. Το φιλμ θα τέλειωνε με τους Μέιτλαντ, Ντιτζ και Όθο να εξορκίζουν και να καταστρέφουν τον Σκαθαροζούμη

5) Κάσπερ, το φαντασματάκι (Casper) 

Για τους μικρούς μας φίλους η κατάλληλη ταινία για τις ημέρες αυτές είναι ο «Κάσπερ». Η οικογενειακή φαντασία κωμωδίας του Μπραντ Σιλμπελρινγκ είναι μία από τις πιο πετυχημένες οικογενειακές ταινίες στο box office, με συνολικό κέρδος 288 εκατομμύρια δολάρια.

 Ο «θεραπευτής φαντασμάτων» Δρ. Τζέιμς Χάρβεϊ μαζί με την κόρη του, Κατ, φτάνουν στην παμπάλαιη έπαυλη Γουίπσταφ. Η ιδιοκτήτριά του, Κάριγκαν Κρίτεντεν, έχει προσλάβει τον Δρ. Χάρβεϊ για να εξορκίσει το σπίτι από τις παρουσίες που το στοιχειώνουν: ένα φιλικό αλλά μοναχικό νεαρό φάντασμα με το όνομα Κάσπερ, το οποίο ψάχνει απλά για έναν φίλο, και τους εξωφρενικούς, ζημιάρηδες θείους του, Στρετς, Στίνκι και Φάτσο. Αν το σχέδιο πετύχει και τα φαντάσματα απομακρυνθούν, τότε η Κάριγκαν με τον Ντιμπς, τον απατεώνα σύντροφό της, θα μπορέσουν να βάλουν στο χέρι τους θησαυρούς που κρύβει το παλιό σπίτι.

+1 Οικογένεια Άνταμς (Adam's Family)

 Δε θα μπορούσαμε να κλείσουμε αυτό το αφιέρωμα και να μη βάλουμε μία από τις πιο επικές ταινίες όλων των εποχών. Η «Οικογένεια Ανταμς» είναι μια υπερφυσική μαύρη κωμωδία σε σκηνοθεσία του Μπάρι Σόνενφελντ, οι οποία βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1991 και διηγείται την ιστορία της πιο παράδοξης οικογένειας. Πρωταγωνιστούν οι: Αντζέλικα Χιούστον, Ραούλ Τζούλια και Κρίστοφερ Λόιντ.

 Οι Άνταμς αναζητούν έναν θείο τους, ο οποίος έχει εξαφανιστεί εδώ και 25 χρόνια. Θέλοντας να τους εκμεταλλευτεί, κάποιος απατεώνας τούς παρουσιάζει έναν υποτιθέμενο θείο Φέστερ, ο οποίος όμως δείχνει να προσαρμόζεται γρήγορα στο περιβάλλον αυτής της περίεργης και εξωπραγματικής οικογένειας.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Netflix.

ΠΗΓΗ ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight