Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ισραήλ: Βίντεο και φωτογραφίες των IDF με την προετοιμασία των πιλότων για τις επιδρομές στο Ιράν

Ισραήλ: Βίντεο και φωτογραφίες των IDF μ...

Το μπαράζ των αεροπορικών επιθέσεων έγινε σε τρεις φάσεις και ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν τις πρώτες πρωινές ώρες την Τεχεράνη

Με πλήγματα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ιράν απάντησε το Ισραήλ στις επιθέσεις της 1ης Οκτωβρίου.

Το μπαράζ των αεροπορικών επιθέσεων έγινε σε τρεις φάσεις και ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν τις πρώτες πρωινές ώρες την Τεχεράνη.

Το πρώτο, επικεντρώθηκε στο σύστημα αεράμυνας του Ιράν, ενώ το δεύτερο και το τρίτο εστίασε σε βάσεις εκτόξευσης πυραύλων και drone, καθώς και μονάδες παραγωγής όπλων. Το Ιράν από την πλευρά του, δήλωσε πως απέκρουσε την επίθεση, υποστηρίζοντας πως προκλήθηκαν μόνο «περιορισμένες ζημιές» σε στρατιωτικούς στόχους.

 Αργότερα μέσα στη μέρα, οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF) δημοσίευσαν φωτογραφίες και βίντεο από την προετοιμασία των μαχητικών αεροσκαφών και των πιλότων τους.

Δείτε το βίντεο των IDF

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, όπως τόνισε στην ανάρτησή της, «είναι πάντα έτοιμη, σε άμυνα και επίθεση, να προστατεύσει το κράτος του Ισραήλ και τους πολίτες του Ισραήλ».

«Το Ισραήλ ξεκαθάρισε στο Ιράν, εκ των προτέρων, τι πρόκειται να στοχοποιήσει και τι όχι» ανέφερε μία πηγή στο Axios, ενώ άλλες δύο πηγές τόνισαν πως το Τελ Αβίβ προειδοποίησε τους Ιρανούς να μην απαντήσουν στην επίθεση, και επεσήμαναν πως σε αυτή την περίπτωση, θα ακολουθήσει άλλη μία, πιο σοβαρή επίθεση, ειδικά εάν σκοτωθούν ή τραυματιστούν Ισραηλινοί άμαχοι πολίτες.

Αμερικανός αξιωματούχος, υπογράμμισε από την πλευρά του, ότι οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν στην ισραηλινή επιχείρηση, αλλά εάν το Ιράν απαντήσει, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να υποστηρίξουν το Ισραήλ.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενημερώθηκε από το Ισραήλ για την επίθεση εναντίον του Ιράν λίγο πριν ξεκινήσει η επιχείρηση και δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή σε αυτήν, δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Κατανοούμε ότι το Ισραήλ εξαπολύει πλήγματα ακριβείας εναντίον στρατιωτικών στόχων στο Ιράν, ασκώντας το δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα και ως απάντηση στην ιρανική πυραυλική επίθεση εναντίον του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Σον Σαβέτ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις