Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λαμία: Επιστρέφει στη σίτιση σχολείου η εταιρεία με την τροφική δηλητηρίαση σε μαθητές

Λαμία: Επιστρέφει στη σίτιση σχολείου η ...

Αντιδρούν οι γονείς

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει έπειτα από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων να επαναφέρει στη σίτιση των σχολείων της περιοχής την επιχείρηση με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν δεκάδες παιδιά στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση την περασμένη άνοιξη.

Συγκεκριμένα, παρ’ ότι ο ΟΠΕΚΑ έχει διακόψει για τρία χρόνια τη συνεργασία με την συγκεκριμένη εταιρεία, ο Δήμος Λαμιέων υπερψήφισε τη σύμβαση προμήθειας έτοιμου φαγητού για το Μουσικό Σχολείο της Λαμίας.

Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο της εταιρείας που εμπλέκεται στη μαζική δηλητηρίαση παιδιών από σχολικά γεύματα στη Λαμία, κάηκε ολοσχερώς μια ημέρα πριν την προγραμματισμένη διενέργεια ελέγχου από τον ΕΦΕΤ με την πυροσβεστική να αποδίδει την πυρκαγιά σε εμπρησμό.

 Ο Βασίλης Κυριακάκης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Λαμίας, μίλησε στο MEGA για τη σχετική απόφαση που πάρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, και που ο ίδιος την καταψήφισε.

«Έρχεται η νομική υπηρεσία και φυσικά δύο παρατάξεις του Δήμου που εκπροσωπούν μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων και λένε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εξαφανίζουμε ότι συνέβη, τη δηλητηρίαση στα παιδιά μας, στα δημοτικά σχολεία αλλά επειδή δεν συνέβη στο μουσικό σχολείο.

 Και επειδή (σ.σ. υποστηρίζουν) η διακοπή της σύμβασης έγινε λόγω της φωτιάς κι όχι επειδή ούτως ή άλλως θα γινόταν γιατί είχαν δηλητηριαστεί παιδιά και έγινε έκπτωτος απ’ τον ΟΠΕΚΑ, θα του δώσουνε την άδεια να συνεχίσει.

Τα επιχειρήματα ήταν ότι, αν αρνούμασταν τη συνέχιση της σύμβασης, θα μας έκανε νομικά μέτρα, θα πληρώναμε ρήτρες. Και φυσικά το σχολείο μέχρι να βρούμε καινούργιο ανάδοχο θα έμενε χωρίς γεύματα. Και προτίμησαν να δώσουν σε αυτόν την συνέχιση».

 Αντιδράσεις από τους γονείς
Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προκάλεσε την αντίδραση των γονιών, οι οποίοι εκφράζουν έντονες ανησυχίες έπειτα από το περιστατικό της μαζικής δηλητηρίασης παιδιών δημοτικού σχολείου.

Η Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Αργυρώ Κλητσοτήρα, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Εμείς σαν σύλλογοι τοπικοί των σχολείων κάναμε κάποιες κινήσεις ώστε μην ξανααναλάβει η συγκεκριμένη επιχείρηση τα σχολικά γεύματα. Βάλαμε μια δικηγόρο να τρέξει το θέμα, μαζέψαμε τις υπογραφές».

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν περιορίζεται μόνο στη διάθεση σχολικών γευμάτων, αλλά καλύπτει και άλλες μεγάλες συμβάσεις σίτισης, όπως νοσοκομεία, σχολεία σε περιοχές της Φθιώτιδας, της Άμφισσας, του Καρπενησίου, του Δομοκού, προνοιακά γεύματα, σίτιση σε φυλακές, φοιτητικά εστιατόρια και κυλικεία ΤΕΙ, παιδικούς σταθμούς και άλλους οργανισμούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις