Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Χεζμπολάχ ζητάει εκκένωση οικισμών στο βόρειο Ισραήλ - «Είστε νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι»

Η Χεζμπολάχ ζητάει εκκένωση οικισμών στο...

Kατηγορεί τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) ότι χρησιμοποιούν τους συγκεκριμένους οικισμούς, για να πραγματοποιούν χερσαίες επιδρομές στο νότιο Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ δημοσίευσε σήμερα (26.10.2024) βίντεο με το οποίο ζητάει την εκκένωση αμάχων από οικισμούς στο βόρειο Ισραήλ, «ανοίγοντας» τον δρόμο, με αυτόν τον τρόπο, για να εξαπολύσει νέες επιθέσεις στην περιοχή.

Ειδικότερα, η Χεζμπολάχ κατηγορεί τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) ότι χρησιμοποιούν τους συγκεκριμένους οικισμούς, για να πραγματοποιούν χερσαίες επιδρομές στο νότιο Λίβανο. 

 Η σιιτική φιλοϊρανική οργάνωση αναφέρει χαρακτηριστικά στην προειδοποίηση ότι: «Προς όλους τους κατοίκους των οικισμών που αναφέρονται στην παρούσα δήλωση. Σας ζητείται να εκκενώσετε αμέσως. Οι οικισμοί σας έχουν γίνει τόπος ανάπτυξης και εγκατάστασης για τις στρατιωτικές δυνάμεις του εχθρού που επιτίθενται στον Λίβανο».

Στη συνέχεια, η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι οι οικισμοί αυτοί είναι νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι για τις αεροπορικές και πυραυλικές δυνάμεις της.

Νωρίτερα, οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατέρριψε τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χεζμπολάχ, η οποία μάλιστα εκτόξευσε περισσότερες από 80 ρουκέτες και στοχοθέτησε το κέντρο πληροφοριών του ισραηλινού στρατού Meisha και την αεροπορική βάση στην περιοχή Τελ Νοφ.

ΠΗΓΗ newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις