Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για λαχταριστά σουτζουκάκια σε σάλτσα ντομάτας

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Τα σουτζουκάκια είναι ένα αγαπημένο και παραδοσιακό φαγητό

Τα σουτζουκάκια είναι ένα αγαπημένο και παραδοσιακό φαγητό. Ακολουθεί μια συνταγή για να φτιάξετε τα δικά σας νόστιμα σουτζουκάκια σε πλούσια σάλτσα ντομάτας.

Υλικά για τη συνταγή

Για τα σουτζουκάκια:

 500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 αυγό
1 φέτα ψωμί, μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα:

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
1 κιλό ντομάτες φρέσκες, τριμμένες ή 1 κουτί κονκασέ
1 φύλλο δάφνης
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Οδηγίες για τη συνταγή

  • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Πλάστε μικρά μπαλάκια και αφήστε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τα σουτζουκάκια μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Αποσύρετε τα από το τηγάνι και αφήστε τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τον πελτέ και σοτάρετε για λίγο ακόμα. Ρίξτε τις ντομάτες, το φύλλο δάφνης, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράστε για 20-25 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει.
  • Προσθέστε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια στη σάλτσα και σιγοβράστε για άλλα 10-15 λεπτά, ή μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
  • Σερβίρετε τα σουτζουκάκια ζεστά με ρύζι, πατάτες ή παπουτσάκια.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μπαχαρικά στη σάλτσα, όπως κανέλα, γαρύφαλλο ή μπαχάρι, για μια πιο πλούσια γεύση.

  • Αν χρησιμοποιήσετε κονκασέ, προσθέστε λίγο νερό για να αραιώσετε τη σάλτσα.
  • Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να καραμελώσετε τα κρεμμύδια πριν προσθέσετε τις ντομάτες.
  • Για μια πιο υγιεινή επιλογή, μπορείτε να ψήσετε τα σουτζουκάκια στον φούρνο αντί να τα τηγανίσετε.
     
    ΠΗΓΗ enikos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life