Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιράν σε Ισραήλ: Δεν θέλουμε πόλεμο αλλά θα δώσουμε την απάντηση που αρμόζει

Ιράν σε Ισραήλ: Δεν θέλουμε πόλεμο αλλά ...

Ανησυχία και φόβος στην Μέση Ανατολή για περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων

Η αεροπορική επιχείρηση που πραγματοποίησε το Ισραήλ χθες Σάββατο (26.10.2024) με στόχο τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ιράν, έχει δημιουργήσει τεράστια ανησυχία και φόβο στην Μέση Ανατολή για περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος του Ιράν σχολίασε την επίθεση του Ισραήλ, κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου και τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν θέλει τον πόλεμο, όμως είναι υποχρεωμένη να δώσει την «αρμόζουσα απάντηση».

 Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν επιδιώκουμε τον πόλεμο αλλά θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του έθνους και της χώρας μας. Θα δώσουμε την κατάλληλη απάντηση στην επιθετικότητα του σιωνιστικού καθεστώτος», πρόσθεσε.

Ο Μασούντ Πεζεσκιάν απέδωσε την αύξηση των εντάσεων στην περιοχή τόσο στην «επιθετικότητα» του Ισραήλ όσο και στη στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ σε αυτήν τη χώρα, που δεν αναγνωρίζεται από την Τεχεράνη.

«Αν οι επιθέσεις του σιωνιστικού καθεστώτος και τα εγκλήματά του συνεχιστούν, οι εντάσεις θα επιδεινωθούν», προέβλεψε. Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ «υποσχέθηκαν να βάλουν τέλος στον πόλεμο (σ.σ. στη Γάζα) με αντάλλαγμα την αυτοσυγκράτησή μας αλλά δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους».

Από την δική του πλευρά, ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν υπογράμμισε πως «οι αρμόδιοι Ιρανοί αξιωματούχοι θα πρέπει να αποφασίσουν πώς να επιδείξουν με τον καλύτερο τρόπο την ισχύ της χώρας τους στο Ισραήλ».

«Το κακό που διέπραξε το σιωνιστικό καθεστώς (σ.σ. Ιράν) πριν δύο βράδια δεν θα πρέπει ούτε να υποτιμηθεί ούτε να υπερτιμηθεί», είπε χαρακτηριστικά ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

ΠΗΓΗ newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις