Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα: Διασωληνωμένος στην εντατική 55χρονος - Mαρτυρίες από τους διασωθέντες

Δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα: ...

Μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου οι επισκέπτες που διέμεναν στο ξενοδοχείο αισθάνθηκαν δυσφορία, ναυτία και ζάλη και άρχισαν να χάνουν τις αισθήσεις τους

Από μαζική δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο 14 ένοικοι ξενοδοχείο στο Αμύνταιο της Φλώρινας.

Ένας 55χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Εντατική, ενώ ποικίλουν τα σενάρια για την αιτία που προκάλεσε τη διαρροή αερίου. Για το συμβάν συνελήφθη ο ιδιοκτήτης τους ξενοδοχείου, το οποίο αναμένεται να σφραγιστεί.  

Μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου οι επισκέπτες που διέμεναν στο ξενοδοχείο αισθάνθηκαν δυσφορία, ναυτία και ζάλη και άρχισαν να χάνουν τις αισθήσεις τους.

 «Γύρω στις 2:00 η ώρα περίπου η γυναίκα μου σηκώθηκε να πάει στην τουαλέτα, γυρνάει και μου λέει κάποια στιγμή ότι ζαλίζομαι. Λιποθυμάει επιτόπου. Της σηκώνω τα πόδια, ακαριαία λιποθυμάω και εγώ» δήλωσε στοΕΡΤΝews o ένοικος της ξενοδοχειακής μονάδας, Ορέστης Σαμαράς.

«Μέχρι τότε κανείς από το ξενοδοχείο δεν είχε καταλάβει ότι υπήρχε διαρροή αερίου στο σύστημα θέρμανσης του ξενοδοχείου».

«Αρχικά νομίζαμε ότι είχαμε τροφική δηλητηρίαση, ζαλιζόμασταν, (είχαμε) έντονη ταχυκαρδία, εμετό δεν μπορούσαμε να σταθούμε οπότε πήραμε κατευθείαν το ΕΚΑΒ» ανέφερε μια από τους ενοίκους ενώ όπως δήλωσε στην κάμερα του EΡΤΝews ένας από τους ενοίκους που πήρε εξιτήριο «ευτυχώς δεν κοιμόμασταν εκείνη την ώρα. Ημασταν όλη τη νύχτα με μάσκες οξυγόνου για να αναπληρωθεί το οξυγόνο που χάθηκε από μονοξείδιο του άνθρακα».

Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία που έσπευσαν άμεσα στην περιοχή, ενώ συναγερμός σήμανε στα Νοσοκομεία Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Φλώρινας. Σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνηςνοσηλεύεται 55χρονος ένοικος.

Για τον απεγκλωβισμό του άνδρα που ήταν ένας από τους 14 που διέμεναν μέσα στό το ξενοδοχείο στο Λιμνοχώρι της Φλώρινας χρειάστηκε επέμβαση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής που έσπασε παράθυρο και το παντζούρι για να μπουν μέσα και να τον ανασύρουν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. 

«Η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή και σταθερή… Πρέπει να περιμένουμε ο χρόνος να περάσει» δήλωσε σχετικά ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης.

Δηλητηριάστηκαν 14 άτομα
Συνολικά εννέα από τους επισκέπτες ηλικίας 20 έως 44 ετών διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Φλώρινας και οι υπόλοιποι τέσσερεις που ήταν πιο βαριά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας».

«Είχαν απώλεια συνείδησης, τάση για εμετό και κακουχία» ανέφερε ο Γιώργος Μάντσος, ενώ ο Χρήστος Λιατζάκης, παθολόγος εφημερίας ΓΝ Φλώρινας αποκάλυψε ότι οι ασθενείς «τέθηκαν σε αναπνευστική υποστήριξη και είναι όλοι πάρα πολύ βελτιωμένοι και εξέρχονται με οδηγίες για να μπορέσουν να συνεχίσουν στον προορισμό τους σε πάρα πολύ καλή κατάσταση».

Το ενδεχόμενο ο σωλήνας διαφυγής αερίων από την καύση στο λέβητα, που είχε τοποθετηθεί χαμηλά στο κτήριο να μετέφερε το μονοξείδιο από το σύστημα εξαερισμού, διερευνάται ως ένα από τα πιθανά αίτια πρόκλησης της δηλητηρίασης.

«Δυστυχώς από το σύστημα θέρμανσης έγινε εισροή μονοξειδίου του άνθρακα στα δωμάτια των ενοίκων. Πιστεύω είναι ολέθριο λάθος του κατασκευαστή. Μέσα από το σύστημα εξαερισμού μπήκε το μονοξείδιο σε όλα τα δωμάτια» σημείωσε ο δήμαρχος Αμυνταίου Γιάννης Λιάσης.

«Το μονοξείδιο είναι άχρωμο και άοσμο αέριο. Αν υπήρχε ανιχνευτής διαρροής μονοξειδίου αυτομάτως όταν αντιλαμβανόταν μια αύξηση στην περιεκτικότητα θα έκλεινε το σύστημα ασφαλείας», τόνισε ο ενεργειακής επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης

Πριν από μια εβδομάδα η περιφερειακή διεύθυνση τουρισμού δυτικής Μακεδονίας είχε επιβάλει πρόστιμο 10.000 ευρώ για ανακριβή και αναληθή στοιχεία τα οποία δεν είχαν συμπληρωθεί στο φάκελο της άδειας που είχε εκδοθεί το 2017 τα στοιχεία αυτά όμως δεν είχαν καμία σχέση με το ατύχημα.

Το ξενοδοχείο, το οποίο επαναλειτούργησε πλήρως ανακαινισμένο με νέο ιδιοκτήτη στις 13 Σεπτεμβρίου, έχει πλέον σφραγιστεί, ενώ ο 53χρονος ιδιοκτήτης του συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Φλώρινας αύριο, Δευτέρα.

ΠΗΓΗ ertnews.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις