Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φλώρινα: Μάχη στη ΜΕΘ δίνει ο 55χρονος που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα

Φλώρινα: Μάχη στη ΜΕΘ δίνει ο 55χρονος π...

Πληροφορίες που για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν οτι ο 55χρονος πήγε στην Φλώρινα για το τριήμερο από την Πάτρα όπου διαμένει με την οικογένειά του

Οι άνθρωποι έφυγαν για διακοπές για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στη Φλώρινα , επέλεξαν ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο για τη διαμονή τους και κατέληξαν στο νοσοκομείο και μάλιστα, ένας 55χρονος δίνει μάχη για τη ζωή του με βλάβες στο εγκέφαλο και τον πνεύμονα.

Οι 14 ένοικοι του ξενοδοχείου στο Λιμνοχώρι Φλώρινας αντί να απολαύσουν την εκδρομή τους, βρέθηκαν στο νοσοκομείο δηλητηριασμένοι από το μονοξείδιο του άνθρακα που εισέπνευσαν. Ένας 55χρονος μάλιστα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κοζάνης. Ο εφιάλτης ήταν αόρατος. Ήρθε ξαφνικά, ύπουλα και τους έπιασε στον ύπνο. 

 «Χθες βράδυ με ενημέρωσαν οι γιατροί ότι ο 55χρονος ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα, αλλα είναι ένας ασθενής που υπέστη εγκεφαλικό οίδημα. Πρέπει να δούμε να απορροφηθεί το οίηδημα και από την υποξία που υπέστη να δούμε μετά αν θα λειτουργήσει κανονικά ο οργανισμός του ή θα υποστεί βλάβες. Έχει δρόμο μπροστά του, είναι σε πολύ σοβαρή, κρίσιμη κατάσταση, δεν είναι εύκολη η περίπτωσή του», τόνισε στο Mega το πρωί της Δευτέρας (28.10.2024) ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Η γυναίκα του 55χρονου ειναι πιο σοβαρά, σε σχέση με τους άλλους ενοίκους, υπέστη ενα μικρό εγκεφαλικό αλλά δε χρειάστηκε διασωλήνωση», συμπλήρωσε.

 Σύλληψη και μαρτυρίες ενοίκων
Για το συμβάν συνελήφθη ο ιδιοκτήτης τους ξενοδοχείου.  

«Γύρω στις 2:00 η ώρα περίπου η γυναίκα μου σηκώθηκε να πάει στην τουαλέτα, γυρνάει και μου λέει κάποια στιγμή ότι ζαλίζομαι. Λιποθυμάει επιτόπου. Της σηκώνω τα πόδια, ακαριαία λιποθυμάω και εγώ» δήλωσε στο ΕΡΤΝews o ένοικος της ξενοδοχειακής μονάδας, Ορέστης Σαμαράς.

«Μέχρι τότε κανείς από το ξενοδοχείο δεν είχε καταλάβει ότι υπήρχε διαρροή αερίου στο σύστημα θέρμανσης του ξενοδοχείου».

«Αρχικά νομίζαμε ότι είχαμε τροφική δηλητηρίαση, ζαλιζόμασταν, (είχαμε) έντονη ταχυκαρδία, εμετό δεν μπορούσαμε να σταθούμε οπότε πήραμε κατευθείαν το ΕΚΑΒ» ανέφερε μια από τους ενοίκους ενώ όπως δήλωσε στην κάμερα του EΡΤΝews ένας από τους ενοίκους που πήρε εξιτήριο «ευτυχώς δεν κοιμόμασταν εκείνη την ώρα. Ημασταν όλη τη νύχτα με μάσκες οξυγόνου για να αναπληρωθεί το οξυγόνο που χάθηκε από μονοξείδιο του άνθρακα».

Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία που έσπευσαν άμεσα στην περιοχή, ενώ συναγερμός σήμανε στα Νοσοκομεία Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Φλώρινας.

Για τον απεγκλωβισμό του άνδρα που ήταν ένας από τους 14 που διέμεναν μέσα στό το ξενοδοχείο στο Λιμνοχώρι της Φλώρινας χρειάστηκε επέμβαση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής που έσπασε παράθυρο και το παντζούρι για να μπουν μέσα και να τον ανασύρουν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. 

Το χρονικό
Όλα συνέβησαν χθες το βράδυ όταν οι επισκέπτες του ξενοδοχείου αισθάνθηκαν αρχικά ζαλάδες και ίλιγγο. Τα συμπτώματα όσο περνούσε η ώρα εντείνονταν και μετά τις δώδεκα κάποιοι λιποθύμησαν.

«Ήρθαν εννέα άτομα σε ημιλυπόθυμη κατάσταση, είχαν απώλεια συνείδησης, τάση για έμετο και κακουχία. Γίνανε όλες οι εξετάσεις εργαστηριακές, τους χορηγήθηκε οξυγόνο, τους βαστήξαμε μέχρι πριν μία ώρα περίπου προληπτικά όπου πήραν όλοι εξιτήριο», είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Φλώρινας Γιώργος Μάντσος.

Κι ενώ είχαν απομακρυνθεί οι ζαλισμένοι ένοικοι, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι από ένα δωμάτιο δεν απαντούσε κανείς. Εισέβαλαν τότε από την μπαλκονόπορτα και αντίκρισαν λιπόθυμο ένα ζευγάρι.

Ο 55χρονος λιποθύμησε από τις αναθυμιάσεις και έπεσε πίσω από την πόρτα φρακάροντας ουσιαστικά την έξοδο. Στην προσπάθεια τους να τον απεγκλωβίσουν οι πυροσβέστες σήκωσαν το παντζούρι και έσπασαν το τζάμι της μπαλκονόπορτας.

Οι περισσότεροι ένοικοι πήραν ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο. Ο 55χρονος όμως δίνει μάχη στην εντατική και αύριο Τρίτη θα υποβληθεί σε αξονική για να διαπιστωθούν οι βλάβες που προκλήθηκαν στον εγκέφαλο και τους πνεύμονες του.

Το ξενοδοχείο έκανε εγκαίνια πριν από ενάμιση μήνα υπό νέα ιδιοκτησία, η οποία εγκατέστησε καινούργιο λέβητα αερίου.

«Έχει θέρμανση με υγραέριο, ο σωλήνας εξαγωγής, το φουγάρο του υγραερίου θα έπρεπε να ανέβει πάνω, όχι εκεί. Εκεί αν δείτε έχει περσίδες, μάλλον φύσηξε ο αέρας και τα καυσαέρια μπήκαν στο υπόγειο και από το υπόγειο στα δωμάτια», είπε ο δήμαρχος Αμυνταίου Γιάννης Λιάσης.

Πρόστιμο του ΕΟΤ στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Αρμόδιο τμήμα του ΕΟΤ πριν λίγες μέρες ημέρες επέβαλλε πρόστιμο 10.000 ευρώ, γιατί ο ιδιοκτήτης δεν είχε προβεί σε δήλωση γνωστοποίησης λειτουργίας και για ανακριβή και αναληθή στοιχεία, που χρησιμοποίησε για την άδεια λειτουργίας.

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι και τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε οσμή από αέριο, αλλά οι υπεύθυνοι δεν έδειξαν να ανησυχούν.

Ο 53χρονος ιδιοκτήτης συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κοινώς επικίνδυνη βλάβη και για σωματική βλάβη από αμέλεια και το ξενοδοχείο έκλεισε και σφραγίστηκε από την αστυνομία.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια της διαρροής έχει αναλάβει το αστυνομικό τμήμα Αμυνταίου.

Ανακοίνωση από το υπουργείου Τουρισμού
Αναφορικά με το σοβαρό περιστατικό δηλητηρίασης διαμενόντων σε τουριστικό κατάλυμα στο Λιμνοχώρι Αμυνταίου, το Υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει τα εξής:

Το κατάλυμα είχε ελεγχθεί εγκαίρως από την αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας.
Ειδικότερα,           
Στις 18.10.2024 επιβλήθηκαν από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) Δυτικής Μακεδονίας 2 πρόστιμα ύψους άνω των 10.000 ευρώ (2.024 +8.192),  ενημερώνοντας όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.
α) πρόστιμο για αναληθή-ανακριβή στοιχεία κατά την υποβολή της γνωστοποίησης του τουριστικού καταλύματος
β) πρόστιμο για μη υποβολή γνωστοποίησης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (παράνομη λειτουργία του καταστήματος)
Η ΠΥΤ είχε κοινοποιήσει αυτές τις αποφάσεις σε όλες τις αρμόδιες αρχές, ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωση της επιχείρησης με τα νόμιμα πρότυπα.
Τα ξημερώματα της 27ης 10.2024 στο τουριστικό κατάλυμα του Λιμνοχωρίου Φλώρινας διαπιστώθηκε σύμφωνα με την διενέργεια προανάκρισης  του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, τραυματισμός ενοίκων με συμπτώματα δύσπνοιας, ναυτίας και ζαλάδες από εισπνοή τοξικού αερίου εντός του τουριστικού καταλύματος.

Στις 27.10.2024 η Προϊσταμένη της ΠΥΤ Δυτικής Μακεδονίας εξέδωσε απόφαση διακοπής της λειτουργίας του τουριστικού καταλύματος, ενημερώνοντας όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Το Υπουργείο Τουρισμού υπογραμμίζει ότι θα ακολουθήσουν όλες οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιβολή τυχόν περαιτέρω διοικητικών κυρώσεων.

Επισημαίνει την απόλυτη προτεραιότητά του για την ασφάλεια και υγεία των επισκεπτών συνεχίζοντας τη διενέργεια  αυστηρών ελέγχων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις