Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φλώρινα: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου όπου δηλητηριάστηκαν ένοικοι

Φλώρινα: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς ...

Πληροφορίες αναφέρουν οτι ο 55χρονος που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, πήγε στην Φλώρινα για το τριήμερο, από την Πάτρα όπου διαμένει με την οικογένειά του

Χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος ο 53χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στη Φλώρινα όπου δηλητηριάστηκαν 14 ένοικοι από μονοξείδιο του άνθρακα.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στη Φλώρινα πήγε το πρωί της Δευτέρας (28.10.2024) στο δικαστικό μέγαρο Κοζάνης και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επικίνδυνη βλάβη και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Από τα 14 άτομα που δηλητηριάστηκαν ένας άνδρας είναι σοβαρά και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Κοζάνης.

 Ο διευθυντής της μονάδας δηλώνει ότι «παραμένει σοβαρή» και ότι «θα δούμε πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες».

«Βλέπαμε τον θάνατο να έρχεται»
Στο μεταξύ, στις τραγικές στιγμές που βίωσε με την δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα στο Λιμνοχώρι Φλώρινας περιέγραψε ένας ένοικος του ξενοδοχείου. 

«Βλέπαμε τον θάνατο να έρχεται και δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Ορέστης Σαμαράς, ο οποίος τελικά βγήκε από το ξενοδοχείο στο Λιμνοχώρι Φλώρινας,  σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

«Αρχικά επηρεάστηκε η γυναίκα μου. Σηκώθηκε να πάει στην τουαλέτα, μου φώναξε πως δεν αισθάνεται καλά κι εγώ πήγα να την συνεφέρω. Αλλά φτάνοντας εκεί επηρεάστηκα κι εγώ κι ένιωσα ότι λιποθυμώ, χάνοντας τις αισθήσεις μου», ήταν τα λόγια του στη συνέχεια.

«Σταθήκαμε τυχεροί μέσα στην ατυχία μας, καθώς το ΕΚΑΒ κλήθηκε και ήρθε άμεσα», είπε ο κ. Σαμαράς, λέγοντας πως ναι μεν τώρα είναι καλά στην υγεία τους, αλλά παραμένουν σε κατάσταση σοκ.

Το χρονικό της δηλητηρίασης
Όλα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου (26.10.2024) όταν οι επισκέπτες του ξενοδοχείου αισθάνθηκαν αρχικά ζαλάδες και ίλιγγο. Τα συμπτώματα όσο περνούσε η ώρα εντείνονταν και μετά τις δώδεκα κάποιοι λιποθύμησαν.

«Ήρθαν εννέα άτομα σε ημιλυπόθυμη κατάσταση, είχαν απώλεια συνείδησης, τάση για έμετο και κακουχία. Γίνανε όλες οι εξετάσεις εργαστηριακές, τους χορηγήθηκε οξυγόνο, τους βαστήξαμε μέχρι πριν μία ώρα περίπου προληπτικά όπου πήραν όλοι εξιτήριο», είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Φλώρινας Γιώργος Μάντσος.

Κι ενώ είχαν απομακρυνθεί οι ζαλισμένοι ένοικοι, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι από ένα δωμάτιο δεν απαντούσε κανείς. Εισέβαλαν τότε από την μπαλκονόπορτα και αντίκρισαν λιπόθυμο ένα ζευγάρι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις