Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για ριζότο λαχανικών

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Αυτή η εύκολη συνταγή είναι ιδανική για τα βραδινά γεύματα της εβδομάδας

Το ριζότο λαχανικών είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν τα λαχανικά και επιθυμούν ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα.

Αυτή η εύκολη συνταγή είναι ιδανική για τα βραδινά γεύματα της εβδομάδας.

Υλικά

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μεσαία καρότα, κομμένα σε κομμάτια πάχους 1 cm
2 μπαστουνάκια σέλινου, κομμένα σε κομμάτια πάχους 1 cm
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
275 γρ. ρύζι για ριζότο, όπως το Arborio
100ml ξηρό βερμούτ ή λευκό κρασί (προαιρετικά)
1 λίτρο ζωμός (φτιαγμένος από ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου)
2 καλές πρέζες αποξηραμένες νιφάδες τσίλι (τριμμένο τσίλι)
1 μικρό λεμόνι, ψιλοτριμμένο
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή vegan σκληρό τυρί, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή σ’ ένα μεσαίο κατσαρολάκι.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο, ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά, ανακατεύοντας 2-3 φορές για να μην κολλήσουν.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Ρίχνουμε το βερμούτ (ή το κρασί, αν χρησιμοποιείτε) και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μαγειρεύουμε για 30-40 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας.
  • Προσθέτουμε όλο το ζωμό και το τσίλι στο ριζότο. Αφήνουμε να σιγοβράσει και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 22-25 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να γίνει πολύ κρεμώδες.
  • Ανακατεύουμε το ριζότο κάθε 4-5 λεπτά για τα πρώτα 10 λεπτά του χρόνου μαγειρέματος, μετά πιο τακτικά καθώς το υγρό μειώνεται και το ρύζι φουσκώνει.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς για τα τελευταία 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το σκληρό τυρί.
  • Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με επιπλέον παρμεζάνα και φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

ΠΗΓΗ enikos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life