Κακός μπελάς στην κουζίνα
Αν και τα τηγάνια είναι απαραίτητα για το μαγείρεμα, το καθάρισμά τους από το κάτω μέρος μπορεί να είναι αληθινός πονοκέφαλος.
Μετά από αρκετή χρήση, η βάση του τηγανιού καλύπτεται από καμένο λίπος και μαυρίλες που δεν φεύγουν με το απλό τρίψιμο. Ευτυχώς, υπάρχουν εύκολες λύσεις για να το καθαρίσεις χωρίς κόπο!
Ξεκίνησε με λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα. Βρέξε την επιφάνεια με ξύδι και άφησέ το για λίγα λεπτά να δράσει. Πρόσθεσε μετά τη μαγειρική σόδα και παρατήρησε πώς αρχίζει να αφρίζει.
Χρησιμοποίησε ένα σφουγγάρι ή μια παλιά οδοντόβουρτσα για να τρίψεις τα σημεία που έχουν μαυρίσει, και θα δεις τα υπολείμματα να απομακρύνονται πιο εύκολα.
Αν οι λεκέδες είναι επίμονοι, χρησιμοποίησε λεμόνια και αλάτι.
Κόψε το λεμόνι στη μέση, ρίξε αλάτι πάνω στο τηγάνι και τρίψε με το λεμόνι. Η οξύτητα του λεμονιού και το αλάτι θα βοηθήσουν να αφαιρέσεις ακόμα και τους πιο δύσκολους λεκέδες.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr