Στον διεθνή διαγωνισμό Mediterranean Taste Awards MTA 2024 στο Λονδίνο
Χρυσά βραβεία κατέκτησαν η Τεντούρα classic και το Τσίπουρο της ιστορικής ποτοποιίας Βαντάνα, στον διεθνή διαγωνισμό Mediterranean Taste Awards MTA 2024 στο Λονδίνο.
ΤΕΝΤΟΥΡΑ VANTANA CLASSIC
Η κλασική και διαχρονική συνταγή τεντούρα του Παναγιώτη Βαντάνα που επέλεγε τις καλύτερες πρώτες ύλες από τότε που ξεκίνησε την ποτοποιία του. Την παρασκεύαζε με διαβροχή, κυρίως κανέλλας και γαρυφάλλου σε διάλυμα αιθυλικής αλκοόλης και εμπλουτισμού με Μαυροδάφνη Πατρών, οίνο γλυκύ ερυθρό. Το εκχύλισμα αυτό ωρίμαζε αρκετό διάστημα και αποκτούσε υπέροχο άρωμα και ευχάριστη γεύση.
Η συνταγή αυτή του Παναγιώτη Βαντάνα συνεχίζεται μέχρι σήμερα από τον εγγονό του, Γεώργιο Τζούδα. Τα αρώματα της ζωντανά και η γεύση της ενθουσιώδης και αναζωογονητική, με επιγευστική διάρκεια. Απολαμβάνεται κατά προτίμηση σκέτη και παγωμένη, ή με θρυμματισμένο πάγο. Μετά τα γεύματα, δε, είναι απολαυστική.
Συμμετέχει σε διάφορα ευφάνταστα κοκτέιλ, συνδυάζεται με μπράντι, μαστίχα, με χυμούς φρούτων, με κρέμα γάλακτος και τριμμένη κανέλλα και ταιριάζει με τον καφέ.
Συνοδεύει αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, λουκούμια, γλυκίσματα σοκολάτας, λουκουμάδες κ.ά.
ΤΣΙΠΟΥΡΟ VANTANA (χωρίς γλυκάνισο)
Το Τσίπουρο Βαντάνα παράγεται από σταφύλια ελληνικών αρωματικών ποικιλιών, που καλλιεργούνται σε επιλεγμένα αμπελοτεμάχια κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Μετά την αλκοολική ζύμωση, τα στέμφυλα αποστάζονται σε μικρούς ασυνεχείς χάλκινους αποστακτήρες, μέσα από μία υπομονετική και ενδελεχή διαδικασία προκειμένου να διατηρήσουν τα πρωτογενή αρώματα τους.
Μόνο η «καρδιά» συλλέγεται, για να αποτελέσει το Τσίπουρο Βαντάνα. Το μέρος του αποστάγματος που έχει τα πιο καθαρά, πλούσια και φινετσάτα αρώματα, τη βελούδινη γεύση, και που είναι απαλλαγμένο από βλαβερές ουσίες.
Απολαμβάνεται σκέτο, κατά προτίμηση παγωμένο, ή και με προσθήκη πάγου.
Αποτελεί και βάση για εμπνευσμένα cocktails, ή απλά συμμετέχει σε αυτά.
Το Τσίπουρο Βαντάνα είναι ποτό της «ελευθερίας» και δεν υπακούει σε πολλούς κανόνες. Οι εντάσεις της γεύσης του μεζέ πρέπει να είναι ανάλογες των απαιτήσεων που έχει ένα τόσο κυριαρχικό ποτό. Οι επιθετικές γεύσεις του ταιριάζουν και αγαπά να συνοδεύεται από πικάντικα πιάτα, κρεατικά, τυριά, αλλά και ιδιαίτερες γεύσεις όπως αυγοτάραχο, καπνιστό χέλι, μαγειρευτά θαλασσινά και πολλά πιάτα της μεσογειακής κουζίνας.
H Τεντούρα Vantana classic και το Τσίπουρο Vantana που ξεχωρίζουν για την υψηλή ποιότητα τους, εξάγονται σε αρκετές χώρες και διατίθενται σε όλη την Ελλάδα σε Super markets, κάβες ποτών και καταστήματα εστίασης.
Η φιλοσοφία της Αποσταγματοποιίας–Ποτοποιίας Vantana βασίζεται στην παραγωγή υψηλής ποιότητας αποσταγμάτων και αλκοολούχων ποτών με σεβασμό στον καταναλωτή, για να χαρίζουν μοναδικές στιγμές απόλαυσης.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr