Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για σουβλάκια κοτόπουλου με λεμονάτες πατάτες και σάλτσα φέτας

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα

Συνταγή - Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα.

Τα σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε λεμόνι και βότανα, οι τραγανές πατάτες και η κρεμώδης σάλτσα φέτας δημιουργούν έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσεων που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά

Για τα σουβλάκια κοτόπουλου:

 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
½ σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας νιφάδες τσίλι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
4 κλωναράκια θυμάρι
3 μεγάλα στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους

Για τις πατάτες:

 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
3 πατάτες με τη φλούδα, κομμένες σε φέτες πάχους 2cm
1 κουταλιά της σούπας αλάτι για το νερό βρασμού, συν επιπλέον για το αλάτισμα
1 λεμόνι, μόνο ο χυμός
100ml ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλή σιμιγδάλι (προαιρετικό)
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 πρέζα μαύρο πιπέρι

Για τη σάλτσα φέτας:

100g φέτα, σπασμένη σε κομμάτια
1 λεμόνι, μόνο ο χυμός
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100ml ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

1 μεγάλη χούφτα ρουκέτα
50 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη (προαιρετικό)
1 πρέζα νιφάδες τσίλι
2 κουταλιές της σούπας μέλι

Οδηγίες

  • Για να φτιάξετε το κοτόπουλο με λεμόνι, ανακατέψτε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, το μέλι, το τσίλι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το τριμμένο πιπέρι, το δεντρολίβανο και το θυμάρι μαζί σε ένα μπολ. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και ανακατέψτε για να επιτρέψετε στο μείγμα να καλύψει το κοτόπουλο. Σκεπάστε και αφήστε να μαριναριστεί για 1 ώρα. Αν μαγειρεύετε το κοτόπουλο στο μπάρμπεκιου, ζεστάνετε το μπάρμπεκιου για να είναι έτοιμο στην ώρα του.
  • Για να φτιάξετε τις πατάτες, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C/180C στον αέρα. Ρίξτε με κουταλιά φυτικό λάδι σε ένα ταψί αρκετά μεγάλο ώστε να χωρέσει τις φέτες πατάτας σε ένα μόνο στρώμα και βάλτε το στο φούρνο να ζεσταθεί.
  • Τοποθετήστε τις πατάτες σ’ ένα ταψί και απλώς σκεπάστε τις με νερό. Προσθέστε το αλάτι και βάλτε σε δυνατή φωτιά. Αφήστε να πάρει βράση και μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στραγγίστε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι και σκεπάστε με μια καθαρή πετσέτα για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να στεγνώσουν λίγο.
  • Ανακατεύουμε σ’ ένα μικρό μπολ το χυμό λεμονιού, το ζωμό κοτόπουλου, τη ρίγανη, το σιμιγδάλι και το σκόρδο.
  • Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και δυναμώνουμε τη φωτιά στους 220C/200C.
  • Περιχύνουμε τις πατάτες με τον χυμό λεμονιού, τις ανακατεύουμε και τις επαναφέρουμε στο φούρνο για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν.
  • Αλατοπιπερώνουμε.
  • Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ φέτας, βάζετε τη φέτα, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι σε έναν μίνι επεξεργαστή αν έχετε. Διαφορετικά, βάλτε τα σε ένα μικρό μπολ και χρησιμοποιήστε ένα σύρμα. Ανακατεύψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες, παχύρρευστο dressing.
  • Για να τελειώσετε το κοτόπουλο, περάστε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε σουβλάκια και ψήστε είτε σε μπάρμπεκιου είτε σε ζεστό ταψί. Μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί, αλείφοντας περιστασιακά με μέλι
  • Για να σερβίρετε, μοιράστε τη ρόκα σε τέσσερα πιάτα σερβιρίσματος, προσθέστε το ντρέσινγκ φέτας, τις πατάτες και τα σουβλάκια. Ολοκληρώστε με μια πρέζα νιφάδες τσίλι, θρυμματισμένη φέτα (αν χρησιμοποιείτε) και λίγο μέλι.

ΠΗΓΗ enikos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life