Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Φανταστική συνταγή για τούρτα με κάστανο

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Ένα απολαυστικό επιδόρπιο με βελούδινη υφή

Η τούρτα με κάστανο είναι ένα κλασικό επιδόρπιο με πλούσια γεύση.

Τα κάστανα σε συνδυασμό με τη βελούδινη υφή της κρέμας δημιουργούν έναν μοναδικό συνδυασμό που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Ακολουθεί μια κλασική συνταγή με παντεσπάνι, κρέμα κάστανου και σαντιγί.

Υλικά για τη συνταγή

Για το παντεσπάνι:

 4 αυγά
120 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Βούτυρο για τη φόρμα

Για την κρέμα:

250 γρ. πουρές κάστανου
250 ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
50 γρ. ζάχαρη άχνη
2 φύλλα ζελατίνης

Για το γαρνίρισμα:

Σαντιγί
Κάστανα γλασέ
Φύλλα δυόσμου

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα.
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ανακατεύουμε απαλά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Ζεσταίνουμε ελαφρώς τον πουρέ κάστανου και προσθέτουμε τη ζελατίνη, ανακατεύοντας καλά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με τη ζάχαρη άχνη και την ενσωματώνουμε απαλά στον πουρέ κάστανου.
  • Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση. Βάζουμε το ένα μέρος σε μια πιατέλα, στρώνουμε από πάνω την κρέμα κάστανου και καλύπτουμε με το άλλο μέρος του παντεσπάνι.
  • Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και καλύπτουμε την τούρτα.
  • Διακοσμούμε με κάστανα γλασέ και φύλλα δυόσμου.
     
    ΠΗΓΗ enikos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life