Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για πανακότα με βύσσινο - Ένα γλυκό, ιδανικό για κάθε περίσταση

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Η κρεμώδης υφή της πανακότας σε συνδυασμό με τη γλυκόξινη γεύση του βύσσινου δημιουργούν έναν μοναδικό συνδυασμό

Συνταγή - Η πανακότα με βύσσινο είναι ένα κλασικό ιταλικό επιδόρπιο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.

Η κρεμώδης υφή της πανακότας σε συνδυασμό με τη γλυκόξινη γεύση του βύσσινου δημιουργούν έναν μοναδικό συνδυασμό.

Υλικά

Για την πανακότα:

 500ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
200ml γάλα πλήρες
100γρ. ζάχαρη
5 φύλλα ζελατίνης
1 βανίλια

Για το σερβίρισμα:

 Γλυκό του κουταλιού βύσσινο
Φρέσκα βύσσινα (προαιρετικά)
Φύλλα δυόσμου (προαιρετικά)

Οδηγίες

  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά, αλλά όχι να βράσει.
  • Στύβουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για λίγα λεπτά και το μοιράζουμε σε ατομικά μπολ ή σε μία μεγάλη φόρμα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Αφαιρούμε την πανακότα από το ψυγείο και την ξεφορμάρουμε.
  • Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο, φρέσκα βύσσινα και φύλλα δυόσμου.

ΠΗΓΗ enikos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life