Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος Πατρινό Καρναβάλι 2025 Σεισμοί Σαντορίνη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Το έργο "Enoch Arden, Η ιστορία ενός ναυαγού" με αφηγητή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη

Πάτρα: Το έργο "Enoch Arden, Η ιστο...

Την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2025 στις 20:00 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών - Η σκηνοθεσία είναι του Λευτέρη Γιοβανίδη

Το κορυφαίο έργο «Ενώχ Άρντεν» ζωντανεύει για μια βραδιά τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2025 στις 20:00, στην Ι1 Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συνεδριακού & Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο.

Το αφηγηματικό αριστούργημα της αγγλικής λογοτεχνίας «Ενώχ Άρντεν» είναι μια ιδιόμορφη ιστορία αγάπης. Δημοσιεύτηκε το 1864 και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Ρίχαρντ Στράους που, το 1897, έγραψε μια μοναδική σύνθεση για αφηγητή και πιάνο, εμπνευσμένη από το μαγικό κείμενο του Tennyson.

Πρόκειται για μια συγκινητική και ιδιόμορφη ιστορία αγάπης.

Τρία παιδιά σε μια άκρη του δάσους ζουν μαζί, αρχικά ανέμελα, μα καθώς μεγαλώνουν έρχονται αντιμέτωπα με τη σκληρή πραγματικότητα και με τη φθαρτότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Δύο αγόρια ερωτευμένα με το ίδιο κορίτσι, που μετεξελίσσονται σε δύο άντρες ερωτευμένους με την ίδια γυναίκα, μια γυναίκα που πρέπει να διαλέξει. Κι ύστερα ο μόχθος για επιβίωση, η ασθένεια, ο ξενιτεμός.

Όμως, όπως πάντα, πίσω από το μαύρο υπάρχει λίγο άσπρο, έτσι κι εδώ, υπάρχει η ανιδιοτελής αγάπη, η αόρατη πρωταγωνίστρια του έργου. Παρακολουθούμε τις περιπέτειες ενός άντρα που υποτάχθηκε στη μοίρα του και θυσιάστηκε για την ευτυχία της γυναίκας που αγάπησε όσο τίποτα άλλο στη ζωή του.

Πλήθος αξιοσημείωτων καλλιτεχνών τόσο στο ρόλο του αφηγητή, όσο και στο ρόλο του πιανίστα έχουν ερμηνεύσει το έργο.

Στην παράσταση «Ενώχ Άρντεν» σε σκηνοθεσία & μετάφραση του Λευτέρη Γιοβανίδη, ο γνωστός και αγαπητός ηθοποιός Πυγμαλίων Δαδακαρίδης έχει αναλάβει το ρόλο του αφηγητή και ο βιρτουόζος σολίστας Θοδωρής Τζοβανάκης τον συνοδεύει στο πιάνο.

Στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στις 17-2-2025 στις 20:00.

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων :

https://www.ticketservices.gr/event/patra-enoch-arden-i-istoria-enos-navagou/

Τιμές εισιτηρίων: 17€ και 14€ φοιτητικό

Διάρκεια: 60 λεπτά.

Θοδωρής Τζοβανάκης.

Θοδωρής Τζοβανάκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture