Μάθετε πώς να φτιάξετε μια υγιεινή και νόστιμη μηλόπιτα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια
Απολαύστε μια κλασική μηλόπιτα χωρίς ενοχές.
Αυτή η συνταγή αποκτά φυσική γλυκύτητα από τους χουρμάδες, οι οποίοι είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Παράλληλα, η προσθήκη μηλόξυδου βοηθά στην ενίσχυση της γεύσης. Μάθετε πώς να φτιάξετε μια υγιεινή και νόστιμη μηλόπιτα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
Υλικά για τη συνταγή
2 φύλλα σφολιάτας (23 εκ.)
5 χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
2-4 κουταλιές της σούπας νερό
5 μήλα (μεσαία, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες)
3 κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Οδηγίες για τη συνταγή
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C. Αφήστε τα φύλλα σφολιάτας να ξεπαγώσουν ελαφρώς σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, πολτοποιήστε τους χουρμάδες με λίγο νερό μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρευστη πάστα.
- Ανακατέψτε την πάστα χουρμάδων με τα μήλα, το μηλόξυδο και την κανέλα.
- Τοποθετήστε το μείγμα μήλων σε ένα από τα φύλλα σφολιάτας. Καλύψτε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέστε τις άκρες με ένα πιρούνι. Χαράξτε το πάνω μέρος με
- ένα μαχαίρι δημιουργώντας μερικές σχισμές.
- Ψήστε για 45-55 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσουν τα μήλα.
- Αφήστε την μηλόπιτα να κρυώσει εντελώς πριν τη σερβίρετε.
ΠΗΓΗ enikos.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr