Το σοκολατένιο σαλάμι ή αλλιώς μωσαϊκό, είναι ένα αγαπημένο γλυκό που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα
Συνταγή - Το σοκολατένιο σαλάμι ή αλλιώς μωσαϊκό, είναι ένα αγαπημένο γλυκό που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα.
Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, από ένα οικογενειακό τραπέζι μέχρι ένα πάρτι.
Υλικά για τη συνταγή
250 γρ. μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 70% στερεά κακάο)
250 γρ. μπισκότα
100 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
150 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά
2 κουταλιές της σούπας λικέρ αμαρέτο
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
75 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
75 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα
50 γρ. φιστίκια, χοντροκομμένα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη, για διακόσμηση
Οδηγίες για τη συνταγή
- Στο φούρνο μικροκυμάτων (ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή) ή σε ένα μπολ τοποθετημένο πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (αλλά χωρίς να αγγίζει το νερό), λιώστε τη σοκολάτα.
- Όσο λιώνει η σοκολάτα, βάλτε τα μπισκότα σε μια μεγάλη σακούλα για κατάψυξη, κλείστε τη σακούλα και πιέστε τα με έναν πλάστη μέχρι να έχετε ένα σακουλάκι με χοντροκομμένα κομμάτια όχι σκόνη. Όταν λιώσει η σοκολάτα, βάλτε την σε κρύο μέρος (όχι στο ψυγείο) και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
- Χτυπήστε σε ένα μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να βεβαιωθείτε ότι το μείγμα είναι απαλό και εξαιρετικά ελαφρύ.
- Σταδιακά χτυπήστε ένα ένα τα αυγά. Μην ανησυχείτε αν το μείγμα φαίνεται πηγμένο σε αυτό το στάδιο. Όλα τα προβλήματα θα διορθωθούν μόλις προστεθεί αργότερα η σοκολάτα. Στη συνέχεια προσθέστε μέσα το λικέρ αμαρέτο.
- Περάστε τη σκόνη κακάο μέσα από ένα μικρό σουρωτήρι και ρίξτε την μέσα στη κρύα σοκολάτα. Με μια μικρή λαστιχένια σπάτουλα, ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και στη συνέχεια προσθέστε χτυπώντας στο μίξερ και αυτό στο μείγμα των αυγών.
- Όταν έχετε ένα λείο μείγμα σοκολάτας, ρίξτε μέσα τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και τα θρυμματισμένα μπισκότα. Μεταφέρετε αυτό το μείγμα, μέσα στο μπολ του, στο ψυγείο να σφίξει λίγο για 20-30 λεπτά. Μην το αφήσετε για πολύ περισσότερο από αυτό γιατί θα είναι δύσκολο να βγει από το μπολ για να το πλάσετε.
- Ξετυλίξτε και κόψτε δύο μεγάλα κομμάτια μεμβράνης. Βάλτε το μείγμα σοκολάτας στη μέση και χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, πλάστε το μείγμα σε σε ρολό σαν σαλάμι, μήκους περίπου 30 εκ.
- Καλύψτε το σαλάμι σοκολάτας με τη μεμβράνη και, στη συνέχεια, τυλίξτε το σταθερά για να δημιουργήσετε έναν λείο, στρογγυλεμένο κύλινδρο. Στρίψτε τις άκρες πιάνοντας και τις δύο άκρες της μεμβράνης.
- Στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή για όλη τη νύχτα προκειμένου να δέσει.
- Μεταφέρετέ το σε μια ξύλινη σανίδα και κόψτε μερικές φέτες, σαν να ήταν όντως φέτες από σαλάμι.
- Σερβίρετε το σαλάμι σοκολάτας κρύο.
ΠΗΓΗ enikos.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr