Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος Πατρινό Καρναβάλι 2025 Τέμπη ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Κλασική συνταγή για μουσακά - Ένα παραδοσιακό πιάτο με πλούσια γεύση

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Ο μουσακάς είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά φαγητά

Ο μουσακάς είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά φαγητά.

Ο κιμάς σε συνδυασμό με τις μελιτζάνες και τη μπεσαμέλ δημιουργεί μια μοναδική και πλούσια γεύση. Ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. Ακολουθεί μια συνταγή για να φτιάξετε απολαυστικό μουσακά στο σπίτι.

Υλικά

 3 μελιτζάνες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες
αλάτι για γεύση
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κιλό άπαχο κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
πιπέρι μαύρο, αλεσμένο, για γεύση
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο μαϊντανό
½ κουταλάκι του γλυκού μυρωδικά
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα αλεσμένη
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο αλεσμένο, χωρισμένο
1  κουτί (227 γρ.) σάλτσα ντομάτας
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 αυγό, χτυπημένο
4 φλιτζάνια γάλα
½ φλιτζάνι βούτυρο
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
πιπέρι άσπρο αλεσμένο, για γεύση
1 ½ φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα

Οδηγίες

  •  Απλώστε τις φέτες μελιτζάνας σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ρίξτε λίγο αλάτι. Αφήστε για 30 λεπτά να φύγει η υγρασία και μετά στεγνώστε ταμποναριστά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Τηγανίστε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν, για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά. Στραγγίστε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφήστε στην άκρη.
  • Λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τον κιμά, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει ο κιμάς, για 8-10 λεπτά.
  • Προσθέστε μαϊντανό, μυρωδικά, κανέλα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο. Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας και το κρασί.
  • Ανακατέψτε καλά. Σιγοβράστε για 20 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει, μετά ανακατέψτε το χτυπημένο αυγό.
  • Ζεστάνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Την ίδια στιγμή, λιώστε ½ φλιτζάνι βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Χτυπήστε το αλεύρι στο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθεί. Χαμηλώστε τη φωτιά. Ρίξτε σταδιακά το ζεματιστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει.
  • Αλατοπιπερώστε τη σάλτσα μπεσαμέλ.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.
  • Σε ένα ταψί τοποθετήστε μία στρώση μελιτζάνες.
  • Καλύψτε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα κιμά, μετά πασπαλίστε με 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα από πάνω. Καλύψτε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες και πασπαλίστε με άλλο 1/2 φλιτζάνι τυρί από πάνω.
  • Ρίξτε τη μπεσαμέλ από πάνω και πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο. Καλύψτε με το υπόλοιπο τυρί.
  • Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει, για περίπου 1 ώρα.
  • Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε!

ΠΗΓΗ enikos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Life