Πιστοί στην παράδοση οι καταναλωτές θα απολαύσουν μαζί με φίλους και συγγενείς τα ψητά της ημέρας, είτε στο σπίτι τους ή και σε ταβέρνες και εστιατόρια.
Τσικνοπέμπτη σήμερα και οι ψησταριές θα πάρουν «φωτιά».
Πιστοί στην παράδοση οι καταναλωτές θα απολαύσουν μαζί με φίλους και συγγενείς τα ψητά της ημέρας, είτε στο σπίτι τους ή και σε ταβέρνες και εστιατόρια.
Από το τραπέζι δεν θα λείπει όμως και η «τσίκνα» της ακρίβειας, καθώς οι τιμές στα κρέατα τραβούν την «ανηφόρα». Συνολικά μια οικογένεια θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, με το φετινό τραπέζι να είναι μεσοσταθμικά κατά 21,82% ακριβότερο σε σύγκριση με πέρυσι.
«Πρωταθλητής» είναι το μοσχάρι που πέρυσι κόστιζε 11,40 ευρώ και φέτος κοστίζει 14,60 ευρώ το κιλό.
Το αρνί και το κατσίκι που οι κτηνοτρόφοι φέτος τα πωλούν κατά 1 ευρώ φθηνότερα, οι καταναλωτές τα αγοράζουν έως και 1 ευρώ ακριβότερα. Συγκεκριμένα από 11,80 έως 13 ευρώ πέρυσι φέτος η τιμή του φτάνει τα 14 ευρώ.
Τα παϊδάκια κατά μέσο όρο κοστίζουν 18 ευρώ και πλέον το κιλό.
Στο «κόκκινο» οι κρατήσεις σε ταβέρνες και εστιατόρια
«Κόκκινο» χτυπούν οι κρατήσεις σε ταβέρνες και εστιατόρια, καθώς πολλοί θέλουν να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη εκτός σπιτιού μαζί με φίλους και συγγενείς. Είναι για εκείνους ακόμη μια ευκαιρία διασκέδασης.
Όπως επισημαίνουν πολλοί καταστηματάρχες από τον κλάδο της εστίασης, οι περισσότερες κρατήσεις για σήμερα έχουν γίνει εδώ και μία εβδομάδα με 10 ημέρες και δεν υπάρχει τραπέζι… για δείγμα.
Οι ίδιοι τονίζουν ότι όσοι προτιμήσουν να κάνουν Τσικνοπέμπτη στην ταβέρνα, η τιμή κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 20 ευρώ το άτομο και φυσικά αυξάνεται ανάλογα με το πού θα πάει κάποιος και τι μενού θα επιλέξει.
«Φωτιά» παίρνουν και οι παραγγελίες στο σπίτι, με τα delivery να δίνουν και να παίρνουν σήμερα.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr