Μοναδικό ρεκόρ με 500 συμμετοχές
Αν υπήρχε Hall of Fame για το πόλο, τότε κάπου στην οροφή του «Πεπανός» (καθώς το «Επαμεινώνδας Πετραλιάς» του ΝΟΠ είναι ανοικτό) θα έπρεπε αυτές τις μέρες να κρεμαστεί το σκουφάκι με το Νο 4, του αρχηγού του ΝΟΠ, Βασίλη Κανελλόπουλου.
Δίπλα σε άλλα σκουφάκια θρύλων του Ομίλου, δίπλα στο Νο 10, στο Νο 2, στο Νο 12, στο Νο 5, στο Νο 6 και πόσα ακόμα.
Ο λόγος; Ο αρχηγός της ομάδας εδώ και 15 χρόνια, αγωνίστηκε το Σάββατο (1/3) εναντίον της AEK για την 1η αγωνιστική της β’ φάσης της Α1 Εθνικής πόλο, φτάνοντας έτσι τα 500 παιχνίδιια με το σκουφάκι του ΝΟΠ σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις!
Ένα μυθικό επίτευγμα για τον 42χρονο -σχεδόν- περιφερειακό του ΝΟΠ που συμπληρώνει 25 συνεχόμενες αγωνιστικές παρουσίες στον ΝΟΠ, όσες -πιθανώς- κανείς άλλος στην ιστορία του.
Ο Βασίλης Κανελλόπουλος ήταν ένα ξανθό αγοράκι, ο «Βασιλάκης» που αποκτήθηκε ως ταλέντο το καλοκαίρι του 2000 από τον ΟΠΑΘΑ. Γεννημένος στις 14 Απριλίου του 1983, ήταν 17 ετών όταν πρωτόπαιξε με τον ΝΟΠ.
Στις 17 Μαρτίου 2001, για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής ο ΝΟΠ έπαιξε με τον Άρη στην Νίκαια και νίκησε 13-7, σε ένα παιχνίδι όπου ο τότε προπονητής Πίτερ Μπαΐκοβιτς έριξε στα βαθιά τον νεαρό Κανελλόπουλο.
Πέρασαν τόσα χρόνια έκτοτε κι ο Κανελλόπουλος παρέμεινε πιστός στον ΝΟΠ, την ομάδα που αγάπησε με πάθος και εμπράκτως.
Είπαμε, δεν πρέπει να υπάρχουν άλλοι παίκτες με 25 συνεχόμενες σεζόν με την ανδρική ομάδα του ΝΟΠ, στα 96 χρόνια ιστορίας του.
Πεντακόσια παιχνίδια λοιπόν, εκ των οποίων τα 258 στην Α1 Εθνική, τα 189 στην Α2 Εθνική, τα 23 στο Κύπελλο Ελλάδας και τα 30 στην Ευρώπη (Τσάμπιονς Λιγκ και Len Trophy).
Σημειώνοντας σε όλα αυτά τα παιχνίδια 521 (!!!) γκολ, εκ των οποίων τα 169 στην Α1 Εθνική, τα 310 στην Α2 Εθνική, τα 18 στο Κύπελλο Ελλάδας και τα 24 στην Ευρώπη (Τσάμπιονς Λιγκ και Len Trophy).!
Δεν υπάρχει άλλος παίκτης με 500 αγώνες με τον ΝΟΠ και είναι ελάχιστοι αυτοί που τον ξεπερνούν στο σκοράρισμα, ξέρετε, τα ιερά τέρατα των '90ς, Μπιτσάκος, Λυκούδης, Γεωργαράς και ΣΙΑ.
Τελειώνοντας αξίζει να σημειωθεί πως «αδίκησε εαυτόν» παίζοντας για 12 σεζόν (από το 2007 έως και πρόπερσι) στην Α2. Ήταν παίκτης για την Α1.
Όσοι πιστοί πηγαίνουν να δουν τον ΝΟΠ στο «Πεπανός» ας έχουν κατά νου τι ακριβώς βλέπουν, όταν παίρνει την μπάλα στα αριστερά της επίθεσης, ο παίκτης με το Νο 4.
Την ζωντανή ιστορία του ΝΟΠ βλέπουν να αγωνίζεται με το ίδιο πάθος όπως όλα αυτά τα χρόνια.
Και που όλα δείχνουν πως θα προλάβει να παίξει μαζί με τους δύο του γιους, τον σκάρτα 16 ετών τερματοφύλακα Ραφαήλ, που ήδη έχει προωθηθεί στην ανδρική ομάδα και τον 9χρονο Στυλιανό, μέλος της ομάδας των προμίνι (Κ11) του Ομίλου!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr