«Οι πατρινοί γνωρίζουν ότι η γραμμή προς Κάτω Αχαγιά είναι σε λειτουργία. Προβλήματα, δημιουργούνται με τους ξένους και αυτό συμβαίνει, γιατί οι γραμμές σε πολλά σημεία είναι άφρακτες και έχουν χορταριάσει»
Η παράσυρση του αυτοκινήτου από συρμό, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, έφερε στην επιφάνεια τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανοδηγοί του Προαστιακού στην Πάτρα καθώς και τους κινδύνους που ανακύπτουν από τις αυθαιρεσίες οδηγών και πεζών.
«Οι πατρινοί γνωρίζουν ότι η γραμμή προς Κάτω Αχαγιά είναι σε λειτουργία. Προβλήματα, δημιουργούνται με τους ξένους και αυτό συμβαίνει, γιατί οι γραμμές σε πολλά σημεία είναι άφρακτες και έχουν χορταριάσει. Νομίζουν ότι μπορούν να παρκάρουν χωρίς να ξέρουν ότι θα περάσει τρένο. Το τρένο είναι σίδερο με σίδερο και το φρενάρισμα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο μηχανοδηγός δεν μπορεί να προβλέψει τίποτα, άπαξ και δει κάτι στη γραμμή, δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Είτε χτυπήσουμε αυτοκίνητο με 50χλμ, είτε με 100χλμ δεν αλλάζουν πολλά πράγματα. Είναι σύνηθες φαινόμενο, να βλέπουμε οχήματα ή πεζούς να περνάνε από αφύλακτες διαβάσεις, δηλαδή σημεία που έχουν ανοίξει για να περνάνε για να μην κάνουν τον κύκλο. Ειδικά στα χωράφια, έχουν ανοίξει πολλές τέτοιες διαβάσεις. Επίσης, για κάποιο λόγο, οι οδηγοί των αυτοκινήτων δεν υπολογίζουν τα τρένα και περνούν αυθαίρετα» λένε στο thebest.gr μηχανοδηγοί της γραμμής του Προαστιακού.
«Είναι σημαντικό να επισημανθεί η αυξημένη προσοχή που πρέπει να δείχνουν όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές. Η ασφάλεια των επιβατών, αλλά και όλων των πολιτών, εξαρτάται από την τήρηση κανόνων και την υπευθυνότητα των οδηγών και των πεζών, καθώς το τρένο πάει σε ευθεία. Δεν μπορεί να στρίψει και με την ταχύτητα που αναπτύσσει είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να προστατεύσει ,ότι βρεθεί μπροστά του, δηλαδή εάν τρέχει με 60χλμ/ώρα θέλει 150 μέτρα για να μπορέσει να σταματήσει».
Ο Σταύρος Πήλιος, γραμματέας Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου και αν. γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων ΟΣΕ υπογραμμίζει στο thebest.gr: «έχουμε τοποθετήσει φράκτες αλλά και κάποια τσιμεντένια μονομπλόκ προκειμένου να μην πλησιάζουν αυτοκίνητα στις γραμμές ή να παρκάρουν δίπλα σε αυτές. Δυστυχώς, κάποια από αυτά έχουν μετακινηθεί και είναι απορίας άξιο, πώς έγινε αυτό γιατί για να γίνει αυτό χρειάζονται… μπουλντόζες. Ένα από αυτά τα σημεία, που μάλιστα χρήζει ιδιαίτερης προσοχής είναι στα Βραχνέικα. Έτσι είναι και το σημείο όπου έγινε προχθές η παράσυρση».
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr