Για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή
Δις ισόβια είναι η ποινή που επιβλήθηκε στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας καθώς το δικαστήριο την έκρινε ένοχη, το πρωί της Τρίτης
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών έκρινε ένοχη την μητέρα των δύο κοριτσιών όπως κατηγορείται, για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συρροή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα δεν ζήτησε να της αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.
Ξέσπασμα Πισπιρίγκου: «Κοιτάξτε τες γιατί θα σας στοιχειώσουν»
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης επί της ενοχής και της ποινής, το δικαστήριο αποφάσισε και πάλι με τη σύμφωνη πρόταση της εισαγγελέα, να διαβιβάσει στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τα πρακτικά της δίκης προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα σε βάρος του παθολογοανατόμου Εμμ. Αγαπητού, και των ιατροδικαστών Χριστίνας Τσάκωνα, Αγγελικής Τσιόλα, Σωκράτη Τσαντίρη και Ουρανίας Δημακοπούλου για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης.
Λίγο πριν το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας η Ρούλα Πισπιρίγκου ξέσπασε λέγοντας: «Από την αρχή πίστευα σε μια δίκαιη δίκη και όχι σαν και αυτή για την Τζωρτζίνα. Θα συνεχίσω να λέω για την αθωότητά μου να λέω ότι όλοι αυτοί που στέλνετε στην εισαγγελία δεν έκαναν λάθος για τα παιδιά μου. Εσείς όλοι θα γυρίσει στα παιδιά σας εγώ θα γυρίσω πάλι στη φυλακή, εδώ στα δικαστήρια».
Συνεχίζοντας η Ρούλα Πισπιρίγκου έδειξε στην έδρα φωτογραφίες της Ίριδας και της Μαλένας λέγοντας σε δικαστές και ενόρκους: «Κοιτάξτε τες γιατί θα σας στοιχειώνουν». Εν συνεχεία επιτέθηκε στην εισαγγελέας της έδρας λέγοντας: «Και όταν κάνετε εισηγήσεις να μη λέτε ανακρίβειες, οφείλουμε να είμαστε διαβασμένοι. Άμοιρες Ιφιγένειες να λέτε άλλους. Η Ιφιγένεια δεν θυσιάστηκε, την πήγε ο πατέρας της ο Αγαμέμνονας και όχι η μητέρα της η Κλυταιμνήστρα. Διαβάζουμε τον Όμηρο πριν κάνουμε προτάσεις. Δεν λέμε τίτλους για τις τηλεοράσεις εδώ. Θα ασκήσω έφεση, θα το φτάσω μέχρι τέλους για να δικαιωθούν οι κόρες μου».
«Πριν φύγει ο αείμνηστος ο Κούγιας μου έλεγε λέξεις όπως “νομίζω, εικάζω, πιστεύω” δεν γίνονται δέκτες στα δικαστήρια και εγώ άκουσα όλες αυτές τις λέξεις να της λέει η εισαγγελέας στην εισήγηση της».
Το ξέσπασμα της Ρούλας Πισπιρίγκου ήρθε μετά την ανακοίνωση της απόφασης. Νωρίτερα, έδειχνε ψύχραιμη, έχοντας συνεχώς δίπλα της την αδελφή της και τους γονείς της.
Η απόφαση ανακοινώθηκε σε μια κατάμεστη δικαστική αίθουσα με τον πατέρα των κοριτσιών να παρακολουθεί τη διαδικασία ενώ το παρών δίνουν και στενοί συγγενείς της κατηγορούμενης, η μητέρα της, η αδελφή της, ο πατριός της και ο θείος της.
Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου εκδόθηκε έπειτα από μια μαραθώνια αποδεικτική διαδικασία που διήρκεσε περίπου έναν χρόνο. Στο ακροατήριο κατέθεσαν, κατά τη διάρκεια των περίπου 80 συνεδριάσεων, περίπου 50 μάρτυρες, ανάμεσά τους πολλοί ιατροδικαστές, γιατροί και νοσηλευτές.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου από την αρχή της ποινικής της εμπλοκής με τους θανάτους των τριών κοριτσιών της υποστηρίζει πως είναι αθώα και δεν τα δολοφόνησε με τους ισχυρισμούς της ωστόσο να μην πείθουν τις δικαστικές αρχές.
Πριν από ένα χρόνο η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη και για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας και της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη.
Σύμφωνη με την απόφαση του δικαστηρίου ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας η οποία ζήτησε την ενοχή της όπως κατηγορείται, επισημαίνοντας πως προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο με πανάκια στα δύο κορίτσια προκειμένου να κρατήσει τον τότε σύζυγό της κοντά της.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr