Αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για ένα ελαφρύ επιδόρπιο
Μία μοναδική συνταγή. Η τάρτα λεμονιού είναι ένα κλασικό γλυκό με τραγανή βάση και νόστιμη κρέμα λεμονιού.
Αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για ένα ελαφρύ επιδόρπιο. Μπορείτε να προσθέσετε μαρέγκα για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα ή να γαρνίρετε την τάρτα με φρέσκα φρούτα.
Υλικά για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα digestive, τριμμένα
125 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Υλικά για τη γέμιση:
1 ζαχαρούχο γάλα
1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 2 λεμόνια
4 κρόκοι αυγών
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
Οδηγίες για τη συνταγή
Ετοιμάζουμε τη βάση:
- Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και το στρώνουμε σε μια ταρτιέρα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
- Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, τους κρόκους και το κορν φλάουρ.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα
Συναρμολόγηση και σερβίρισμα
- Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση και αφήνουμε να κρυώσει.
- Μπορούμε να γαρνίρουμε την λεμονόπιτα με σαντιγί, μαρέγκα, φέτες λεμονιού ή ξύσμα λεμονιού.
ΠΗΓΗ enikos.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr