Ο κιμάς σόγιας είναι πλούσιος σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, ενώ περιέχει λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από τον κιμά κρέατος
Τα κεφτεδάκια με σόγια είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για όσους ακολουθούν χορτοφαγική ή vegan διατροφή ή απλά θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση κρέατος.
Ο κιμάς σόγιας είναι πλούσιος σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, ενώ περιέχει λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από τον κιμά κρέατος. Ακολουθεί μια συνταγή για να φτιάξετε τα δικά σας κεφτεδάκια σόγιας στο σπίτι.
Υλικά για τη συνταγή
200 γρ. κιμάς σόγιας
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού δυόσμο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Οδηγίες για τη συνταγή
- Μουλιάζετε τον κιμά σόγιας σε ζεστό νερό για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Στραγγίζετε καλά και τον πιέζετε για να αφαιρέσετε την περίσσεια υγρασία.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τον κιμά σόγιας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τη φρυγανιά, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
Πλάθετε μικρά κεφτεδάκια. - Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Σερβίρετε τα κεφτεδάκια ζεστά, με συνοδευτικό της επιλογής σας.
ΠΗΓΗ enikos.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr