Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Aλις Γουόλτον: Η πλουσιότερη γυναίκα της οικουμένης είναι κληρονόμος της αλυσίδας Walmart

Aλις Γουόλτον: Η πλουσιότερη γυναίκα της...

Σύμφωνα με τη νέα λίστα Forbes 2025 είναι παθιασμένη φιλότεχνη και έχει περιουσία 101 δις δολάρια

Σύμφωνοι, ξέρουμε πρωτίστως τους κροίσους κοσμοκράτορες Μασκ, Ζούκεμπεργκ, Μπέζος.

Και παραμένουν στην κορυφή της ονομαστής λίστας Forbes για το 2025. Την ανδροκρατία των δισεκατομμυριούχων «σπάει» στη 15η θέση, η 75χρονη Αμερικανίδα Αλις Γουόλτον που είναι και η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο.

Με καταγωγή από το Αρκάνσας, είναι η μοναχοκόρη του ιδρυτή των ypermarkets Walmart και η περιουσία της υπολογίστηκε στα 101 δις δολάρια. Συνήθως «μάχεται» για την πρώτη θέση με την κληρονόμο της L’ Oreal, την Ευρωπαία Φρανσουάζ Μπετανκούρ.

Η Αλις έχει αστρονομικό «κομπόδεμα» όπως και τα αδέλφια της Ρομπ και Τζιμ. Και οι τρεις κινούνται αθόρυβα και αποφεύγουν να απασχολούν τα μέσα ενημέρωσης αλλά η κοινή τους περιουσία φθάνει τα 320 δις. Η πολυεθνική αλυσίδα Walmart περιλαμβάνει οικονομικά είδη για όλη την οικογένεια και σούπερ μάρκετ  με πάνω από 10.000 καταστήματα σε 24 χώρες, ενώ όλος ο όμιλος θεωρείται ο μεγαλύτερος ιδιώτης εργοδότης του πλανήτη με πάνω από 2 εκατομμύρια εργαζομένους.

Η χρυσή κληρονόμος εργάστηκε για λίγο στα νιάτα της στη Walmart ως υπεύθυνη αγορών στο τμήμα παιδικής ένδυσης μετά την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο Trinity του Τέξας το 1971. Μετά στράφηκε στις μεγάλες της αγάπες, τα ράντσα αλόγων και την τέχνη ως επιμελήτρια και συλλέκτρια.

Λέγεται πως απέκτησε το πρώτο της έργο τέχνης σε ηλικία 10 ετών για 2 δολάρια και ήταν Πικάσο. Σήμερα η συλλογή της είναι γεμάτη από αυθεντικά έργα θρυλικών Αμερικανών καλλιτεχνών όπως οι Άντι Γουόρχολ και  Τζόρτζια Ο’Κιφ. Εχει μάλιστα ιδρύσει το μουσείο Crystal Bridges Museum of American Art στην γενέτειρά της, την πόλη Μπέντονβιλ του Αρκάνσας, επενδύοντας 50 εκατομμύρια δολάρια για να στεγάσει τη συλλογή της. 

Παράλληλα, καταπιάστηκε επαγγελματικά με την εκτροφή αλόγων, με ράντσα σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ. Στο Μίλσαπ του Τέξας διατηρούσε το πελώριο Rocking W Ranch – με πάνω από 250 στρέμματα βοσκοτόπων και εγκαταστάσεις. Πλέον έχει αφοσιωθεί στα εικαστικά και στη φιλανθρωπία, ωστόσο οι επενδύσεις της σε ακίνητα ζαλίζουν. Πολιτικά υποστηρίζει τους Ρεπουμπλικάνους αν και το 2016 έκανε εντυπωσιακή δωρεά στην επιτροπή που προωθούσε την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον.

 

*Σημειώνουμε πως η ετήσια λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes για το 2025 καταγράφει 3.028 δισεκατομμυριούχους, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το ορόσημο των 3.000. Στην υψηλότερη θέση μεταξύ των Ελλήνων είναι η 43χρονη βασίλισσα της ναυτιλίας Μαρία Αγγελικούση.

Ειδήσεις Τώρα

Celebrity Skin by Δημήτρης Στρέπκος: Το πιο θεαματικό catwalk της Athens Fashion Week

Το «revenge dress» της Σίντνεϊ Σουίνι αναστάτωσε το Λας Βέγκας και τα media

Καινοτόμες εκθέσεις για τα ζώα στο ΕΜΣΤ με βίντεο εγκαταστάσεις, γλυπτά κ.α

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View