Με εκθέσεις, συγγραφείς και δράσεις για μικρούς και μεγάλους - Το Σάββατο 12-4 γιορτάζεται η Ημέρα Βιβλίου
Πολλές δραστηριότητες αυτό το σαββατοκύριακο 12 και 13 Απριλίου 2025, από 10 το πρωί μέχρι 5 το απόγευμα στο Πολύεδρο, στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα, παρέα με πολλούς ταλαντούχους δημιουργούς.
Το Πολύεδρο συμμετέχει στον Περίπατο του Βιβλίου και στη Γιορτή για την Ημέρα Βιβλίου που για το 2025 η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου θα γιορτάσει και φέτος το Σάββατο 12 Απριλίου. Η Ημέρα Βιβλίου, έχει καθιερωθεί διεθνώς από την Unesco. Είναι μια πολυσύνθετη προσπάθεια με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω & αλλάζω» που διοργανώνεται για δέκατη (10η) συνεχή χρονιά με εξαιρετική απήχηση σε μεγάλους και μικρούς αναγνώστες, και φέρνει κοντά στο βιβλίο όλες τις ηλικίες, τα κοινωνικά στρώματα, παλιούς και νέους αναγνώστες.
Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται ο Περίπατος του Βιβλίου, με τη φιλοδοξία η διοργάνωση να επεκτείνεται σε όσες περισσότερες πόλεις της Ελλάδας είναι δυνατόν. Με αυτή τη βόλτα οι αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, να γνωρίσουν αγαπημένους συγγραφείς, να συμμετάσχουν σε δρώμενα, να νιώσουν μια διαφορετική εμπειρία από την επαφή τους με το βιβλίο και κυρίως... να βρεθούν μεταξύ τους.
Στο Πολύεδρο της Όλγας Νικολοπούλου και του Κωστή Καπέλα, συγγραφείς της πόλης της Πάτρας και μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Λογοτεχνίας, συζητούν με τους αναγνώστες και προτείνουν βιβλία από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.
Μεταξύ άλλων θα συμμετέχουν οι συγγραφείς: Σπύρος Βρεττός, Γιώτα Κοντογεωργοπούλου, Ανδρέας Κότσιφας, Ελένη Σιγαλού, Παναγιώτα Σμυρλή, Βασίλης Χριστόπουλος και Μαρία Ψάχου. Οι συγγραφείς παιδικών βιβλίων: Ιωάννα Αραμπατζή, Άννα Δενδρινού και Louise Turley στις 10:30 το πρωί με 12:30 το μεσημέρι θα αφηγηθούν στα παιδιά ιστορίες και θα οργανώσουν ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού με βιβλία. Στην συνέχεια με την εκπαιδευτικό Λητώ Ηλιάννα Καπέλλα θα ζωγραφίσουμε τα Πασχαλινά αυγά μας.
Πολλά βιβλία με διάφορες θεματικές θα είναι σε προσφορά και με κάθε αγορά θα προσφέρεται η πάνινη τσάντα που διαθέτει η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου.
Το μεσημέρι του Σαββάτου, 12 με 4 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης, με έργα συνεργατών. Έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και κατασκευές θα εκτίθενται για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.
Παράλληλα, από το Σάββατο το πρωί μέχρι την Κυριακή των Βαΐων 13-4 το απόγευμα γίνεται στον κήπο του Πολύεδρου, η Πασχαλινή Γιορτή Δημιουργών.
Πρόκειται για έκθεση με χειροποίητες δημιουργίες στην οποία θα βρείτε: λαμπάδες, κεριά, κεραμικά, ακουαρέλες, κινέζικες καλλιγραφίες, κοσμήματα, τσάντες, σαπούνια, wax melts, αρωματικά, καλλυντικά, πλεκτά, κουκλάκια, second hand βιβλία, βινύλια, CD, ρούχα vintage και άλλα πολλά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr