Το κοκορέτσι αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα πασχαλινά εδέσματα και η επιτυχία του βασίζεται στη σωστή προετοιμασία και το καλό ψήσιμο.
Πάσχα παραδοσιακό χωρίς κοκορέτσι δεν νοείται!
Το έδεσμα αυτό που τιμούν δεόντως οι καλοφαγάδες απαιτεί δεξιοτεχνία κατά την προετοιμασία και μαεστρία στο ψήσιμο για να σερβιριστεί στο πασχαλινό τραπέζι όπως του αρμόζει.
Η παρασκευή του βασιζεται σε συμβουλές που μας έρχονται από αρχαιοτάτων και ακολουθούνται πιστά μέχρι και σήμερα με τα εντόσθια να τυλίγονται περίτεχνα με έντερα με τελικό αποτέλεσμα ένα μοναδικό κρεατικό έδεσμα το οποίο αν ψηθεί όπως πρέπει χαρίζει έντονες γευστικές συγκινήσεις στους μερακλήδες λάτρεις του ψητού κρέατος.
Η προετοιμασία των εντοσθίων για το κοκορέτσι
Σε πρώτη φάση έχουμε την προετοιμασία εντοσθίων. Καθαρίστε καλά τη συκωταριά, το πνευμόνι και την καρδιά από τα λίπη. Κόψτε τα σε μικρά κομμάτια, περίπου 2-3 εκ.
Η καλής ποιότητας αντεριά αποτελείται από μακριά έντερα ώστε το τύλιγμα να γίνεται εύκολα, χωρίς συχνά σταματήματα και δεσίματα και να μην υπάρχει κίνδυνος ανοίγματος με την περιστροφή της σούβλας.
Το πέρασμα των εντοσθίων στη σούβλα, πρέπει να γίνεται εναλλάξ, ένα κομμάτι συκώτι, ένα κομμάτι πνευμόνι, ένα κομμάτι γλυκάδι . Όσο πιο τετράγωνα κοπούν τα κομμάτια τόσο πιο σταθερά θα παραμείνουν στη σούβλα. Τα κομμάτια πρέπει να περνιούνται σφιχτά για να επιτύχουμε την συνοχή του κοκορετσιού.
Η μπόλια πρέπει να προέρχεται από αρνάκι γάλακτος (για να είναι λεπτή και με ήπια νοστιμιά). Αν δεν βρούμε ή δεν θέλουμε να βάλουμε μπόλια, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε περισσότερη αντεριά.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr