Σύμφωνα με τον κ. Σκορδύλη, ο σεισμός είναι κοντά στο ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας, ένα από τα «επίμαχα» ρήγματα του Αιγαίου, που εκτιμάται ότι κάποια στιγμή θα δώσουν έναν μεγάλο σεισμό.
Κοντά στο ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας εντοπίζεται ο σεισμός των 5.8 Ρίχτερ που «ταρακούνησε» την Κωνσταντινούπολη κι έγινε αισθητός μέχρι τον Έβρο και τη Δράμα, δηλώνει ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Μανώλης Σκορδύλης.
Σύμφωνα με τον κ. Σκορδύλη, ο σεισμός είναι κοντά στο ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας, ένα από τα «επίμαχα» ρήγματα του Αιγαίου, που εκτιμάται ότι κάποια στιγμή θα δώσουν έναν μεγάλο σεισμό.
«Με τις μετρήσεις που έχουμε κάνει, φαίνεται ότι ο σεισμός έχει μέγεθος 5,8 και το επίκεντρό του είναι στη θάλασσα του Μαρμαρά. Είναι κοντά στην περιοχή, κατά πάσα πιθανότητα του ρήγματος της Βόρειας Ανατολίας. Κομμάτια αυτού του ρήγματος κατά διαστήματα διεγείρονται και δίνουν αυτούς τους σεισμούς. Υπάρχει ένα σεισμικό gap -κενό-, στο ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας που κάποια στιγμή θα ενεργοποιηθεί και θα δώσει κάποιον μεγάλο σεισμό. Αυτός ο σεισμός, δεν είναι τόσο μεγάλος για να θεωρηθεί ότι είναι αυτός που φοβόμαστε για την περιοχή», εξηγεί.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις του ΑΠΘ, ο σεισμός έχει μέγεθος 5,8 Ρίχτερ, με επίκεντρο στη θάλασσα του Μαρμαρά. «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν είναι ο κύριος σεισμός», υπογραμμίζει ο σεισμολόγος.
πηγή thesstoday.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr