Στην επιτροπή συμμετέχουν & η Ινδή σκηνοθέτρια και σεναριογράφος Παγιάλ Καπάντια (Payal Kapadia), η Ιταλίδα ηθοποιός Άλμπα Ρορβάχερ και η Γαλλομαροκινή συγγραφέας Λεϊλά Σλιμανί
Λαμπερά ονόματα, απαρτίζουν την κριτική επιτροπή του 78ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών. Οι επιλεγμένοι καλλιτέχνες που θα αξιολογήσουν 21 κινηματογραφικές δημιουργίες οι οποίες διεκδικούν τον πολυπόθητο Χρυσό Φοίνικα-Palm d' Or, αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα ταλέντων τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα.
Στην επιτροπή θα βρίσκονται η βραβευμένη με Όσκαρ Αμερικανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτρια Χάλι Μπέρι (Halle Berry), η Ινδή σκηνοθέτρια και σεναριογράφος Παγιάλ Καπάντια (Payal Kapadia), η Ιταλίδα ηθοποιός Άλμπα Ρορβάχερ (Alba Rohrwacher) και η πολυβραβευμένη συγγραφέας με ρίζες από τη Γαλλία και το Μαρόκο, Λεϊλά Σλιμανί (Leïla Slimani).
Επίσης περιλαμβάνονται ο σκηνοθέτης και παραγωγός από το Κονγκό Ντιεντό Χαμαντί (Dieudo Hamadi), ο καταξιωμένος Κορεάτης σκηνοθέτης και σεναριογράφος Χονγκ Σανγκ-σου (Hong Sang-soo), ο διάσημος ηθοποιός Τζέρεμι Στρονγκ (Jeremy Strong) και ο Μεξικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Κάρλος Ρεϊγάδας (Carlos Reygadas).
Πρόεδρος φέτος της κριτικής επιτροπής στις Κάννες είναι η τιμημένη με Όσκαρ Γαλλίδα σταρ Ζιλιέτ Μπινός που μάλιστα πριν ακριβώς 40 χρόνια είχε πρωτοσυμμετάσχει στις Κάννες με ταινία όπου έπαιζε. Η Ζιλιέτ Μπινός που θα είναι η πρόεδρος της επιτροπής του 78ου Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 24 Μαΐου 2025, είχε βραβευτεί στις Κάννες το 2010, για την ερμηενία της στην ταινία «Γνήσιο αντίγραφο» του Ιρανού σκηνοθέτη Αμπάς Κιαροστάμι.
Να προσθέσουμε πως η σούπερ σταρ Νικόλ Κίντμαν πρόκειται να τιμηθεί με το 10ο βραβείο Women in Motion, που απονέμεται σε προσωπικότητες, οι οποίες «εξελίσσουν τη θέση των γυναικών στον κινηματογράφο και στην κοινωνία», κατά τη διάρκεια του 78ου Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο.
Tη φετινή διοργάνωση του φημισμένου και λαμπερού Φεστιβάλ στην Κυανή Ακτή, θα ανοίξει η ταινία της Αμελί Μπονίν, «Leave One Day» ενώ η νέα ταινία «Mission: Impossible - The Final Reckoning» (Επικίνδυνη Αποστολή: Η Έσχατη Τιμωρία) με τον 62χρονο αγέραστο Αμερικανό σούπερ σταρ Τομ Κρουζ θα κάνει επίσης πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών, και ο ίδιος ο Κρουζ θα είναι εκεί & θα φέρει λάμψη από Χόλιγουντ στο κόκκινο χαλί του Palais des Festivals.
Τέλος, εκτός διαγωνιστικού προγράμματος, θα δούμε επίσης το φιλμ «Eleanor the Great» της 40χρονης Αμερικανίδας ηθοποιού Σκάρλετ Γιόχανσον που αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο της ηθοποιού.
Με στοιχεία & από το ΑΠΕ
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr