Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι ταξιτζήδες - Εκατό δικογραφίες σε βάρος 7.658 ιδιοκτητών ταξί

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι ταξιτζή...

Το Σάββατο κλαδικό συμβούλιο στην Αθήνα

17.10 Στις εκατό έχουν φθάσει οι δικογραφίες που έχουν σχηματισθεί εις βάρος ιδιοκτητών ταξί κατά το χρονικό διάστημα από 18-07-2011 έως 02-08-2011, σε πανελλαδικό επίπεδο, εξαιτίας των κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δικογραφίες αφορούν συνολικά 7.568 άτομα και σχετίζονται με παραβάσεις παρακώλυσης συγκοινωνιών και άλλα συναφή αδικήματα.

Οι τριάντα έξι έχουν υποβληθεί ήδη στις κατά τόπους αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, στις οποίες εμπλέκονται 5.574 άτομα.

Επιπλέον, από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, έχουν διαβιβασθεί έγγραφα ενημέρωσης στις κατά τόπους γενικές γραμματείες περιφέρειας, για 6.080 περιπτώσεις, προκειμένου να εξεταστεί η επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων.

16.00 Την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους έλαβαν πριν απο λίγο οι ιδιοκτήτες ταξί, στη συνεδρίαση στην Αθήνα. Οι ταξιτζήδες αποφάσισαν να λάβουν νεότερες αποφάσεις το Σάββατο σε κλαδικό συμβούλιο που θα πραγματοποιήσουν.

15.32 Πριν λίγα λεπτά, οι ιδιοκτήτες ταξί Πάτρας αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τα διόδια της Εθνικής Οδού Πατρών-Κορίνθου. Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς το πρωί, οι αυτοκινητιστές είχαν ανοίξει στο σημείο τα διόδια και επέτρεπαν την ελεύθερη διέλευση των οδηγών.

15.24 Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Πανελληνίας ομοσπονδίας αυτοκινητιστών εισηγείται συνέχιση των κινητοποιήσεων.

14.55 Με καθυστέρηση δύο και πλέον ωρών, άρχισε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, η προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας των ιδιοκτητών ταξί, προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην οδό Μάρνη, έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς επαγγελματίες αυτοκινητιστές, αναμένοντας τις αποφάσεις του ανώτατου συνδικαλιστικού τους οργάνου, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Όπως προκύπτει από δηλώσεις στελεχών της Ομοσπονδίας, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, καθώς διατυπώνονται προτάσεις και για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και για την αναστολή τους.

9.55 Στα διόδια του Ρίου βρίσκονται ήδη ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρα, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οδηγών, χωρίς την καταβολή αντιτίμου.Οι ταξιτζήδες αποφάσισαν στη σημερινή γενική συνέλευσή τους να πάνε στα διόδια και να τα ανοίξουν και όχι να τα αποκλείσουν.

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν εχει εκδηλωθεί κάποια κινητοποίηση από ιδιοκτήτες ταξί των γειτονικών νομών της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.

8.55 Στα διόδια του Ρίου δίνουν και σήμερα ραντεβού οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας. Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, στη διάρκεια της οποίας αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.Οι ταξιτζήδες ανοίγουν τα διόδια του Ρίου, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οδηγών και δεν θα τα αποκλείσουν, όπως έκαναν τη Δευτέρα.

Σήμερα, Τετάρτη, πραγματοποιείται η κρίσιμη Γενική Συνέλευση των προεδρείων των ιδιοκτητών ταξί για την λήψη της απόφασης για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, στην πολύωρη συνάντηση που είχε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης με τους ιδιοκτήτες ταξί, τους εξήγησε ότι εφόσον ο καθορισμός των κανόνων θα γίνει με νομοθετική ρύθμιση θα προηγηθεί εκτενής συζήτηση, προσθέτοντας ότι και οι ίδιοι μπορούν να εμφανιστούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

Σε αυτό το πλαίσιο, στη Γενική Συνέλευση αναμένεται να γίνει προσπάθεια από μερίδα συνδικαλιστών να περάσει το μήνυμα ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα καθορίσουν τους κανόνες για το άνοιγμα του επαγγέλματος δεν είναι... σίγουρο ότι τελικά θα ψηφιστούν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις