Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιστρέφουν στην κυκλοφορία τα ταξί - Νέες κινητοποιήσεις πιθανόν από Σεπτέμβρη

Επιστρέφουν στην κυκλοφορία τα ταξί - Νέ...

Με ψήφους 13 έναντι 6 που διαφώνησαν

17.05 Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αποδοκιμάστηκε έντονα από συναδέλφους του για την απόφαση αναστολής των κινητοποιήσεων. Ο κ. Λυμπερόπουλος δήλωσε ότι έως τις 5 Σεπτεμβρίου οι πολίτες θα ενημερώνονται με φυλλάδια για το πρόβλημα του κλάδου και ευχαρίστησε την κοινωνία, η οποία συμπαραστάθηκε στον αγώνα ιδιοκτητών ταξί, τον πολιτικό κόσμο, τον β΄βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους περιφερειάρχες, οι οποίοι «έλαβαν για πρώτη φορά μέρος στη διαβούλευση για ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων έως ότου ανοίξει και πάλι η Βουλή, αναγνωρίζοντας «το δημόσιο συμφέρον, τον σεβασμό προς τους πολίτες της χώρας και την αγωνία χιλιάδων συναδέλφων για το μέλλον τους».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Συνεχίζουμε τον διάλογο και ελπίζουμε ότι έως τις 5 Σεπτεμβρίου θα έχουμε επιτέλους και τις προτάσεις του υπουργού».

14:48 Την αναστολή της απεργίας αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί μετά τη μαραθώνια  γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων. Στη διάρκεια της ψηφοφορίας, υπέρ της λήξης ψήφισαν 13 μέλη του ΔΣ έναντι 6 κατά.

12:00 Σε εξέλιξη η συνέλευση των ιδιοκτητών ταξί της χώρας, στην Αθήνα. Κατά της αναστολής της απεργίας τάσσονται οι Σύλλογοι Πάτρας, Θεσσαλονίκης και Κρήτης.

9.25 Ανοιχτά είναι τα διόδια του Ρίου από τις 9 το πρωί. Οι ιδιοκτήτες ταξί βρίσκονται στο σταθμό διοδίων χωρίς τα οχήματά τους και επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των οδηγών. Στο μεταξύ στην Αθήνα μεταβαίνει ο Πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ταξί Πάτρας και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου Π. Σκέντζος, για την κρίσιμη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, που θα κρίνει τη συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων.

7.50 Δεν κάνουν πίσω οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο www.thebest.gr, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί της Πάτρας και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου, Παναγιώτης Σκέντζος, ο αγώνας συνεχίζεται, καθώς δεν υπάρχουν οι εγγυήσεις που ζητούν, ούτως ώστε να λήξουν την απεργία και τις κινητοποιήσεις τους. Όπως είπε, σε λίγη ώρα μάλιστα, γύρω στις 9, ιδιοκτήτες ταξί αναμένεται να ανοίξουν τα διόδια της Γέφυρας Χαρίλαος Τρικούπης (τελικά δεν πήγαν στην γέφυρα) και τα διόδια της ΝΕΟ Πατρών -Κορίνθου στο Ρίο.

Σύμφωνα με τον κ. Σκέντζο, "δεν μας καλύπτουν τα ευχολόγια των περιφερειαρχών, καλή η βοήθειά τους, αλλά δεν είναι ουσιαστική γιατί δε νομοθετούν αυτοί, αλλά η κυβέρνηση. Ως Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας του κλάδου, γνωρίζω ότι ταξιτζήδες σε όλη την Ελλάδα έχουν επαναστατήσει με τους χειρισμούς της Ομοσπονδίας. Στην Πάτρα σήμερα στις 7 το πρωί σε γενική συνέλευση αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την απεργία. Η πολιτεία δεν εγγυάται επί της ουσίας την μικροϊδιοκτησία μας", αναφέρει ο κ. Σκέντζος.

7.15 Στο τέλος Αυγούστου θα ξεκινήσει ο διάλογος των ιδιοκτητών ταξί με το Υπουργείο και χθες σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης οι περιφερειάρχες δεσμεύθηκαν ότι θα είναι αυτοί οι εγγυητές του διαλόγου.Οι τελικές αποφάσεις για τη στάση που θα ακολουθήσουν οι ταξιτζήδες και για το αν θα λήξουν τελικά την απεργία και τις κινητοποιήσεις τους, θα ληφθούν σήμερα στις 10 το πρωί, στη διάρκεια της κρίσιμης συνεδρίασης στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων, ΠΟΕΙΑΤΑ, στην οδό Πειραιώς

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Λυμπερόπουλος θα εισηγηθεί την αναστολή των κινητοποιήσεων, μετά την συνάντηση που είχε χθες με τους περιφερειάρχες, που δεσμεύτηκαν ότι δεν θα υπογράψουν καμία νέα άδεια κυκλοφορίας μέχρι να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το οποίο θα προβλέπει απελευθέρωση, με κανόνες, του επαγγέλματος των ταξί, όπως έχει ήδη δηλώσει η κυβέρνηση, τόσο δια στόματος του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Ραγκούση, όσο και του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Ιδιοκτητών Ταξί Πάτρας και Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας του κλάδου Π. Σκέντζο, η βάση του κλάδου βράζει και πολλοί δεν εποθυμούν να σταματήσει ο αγώνας τους.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Σγουρός, δήλωσε: «Προτείναμε στους ιδιοκτήτες των ταξί να αποφασίσουν ανακωχή. Θα είναι προς όφελος όλων. Είναι απαίτηση της κοινωνίας να υπάρξει επιτέλους ηρεμία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Είμαι βέβαιος ότι η πρότασή μας για αναστολή των κινητοποιήσεων θα εισακουστεί, γιατί αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι το συμφέρον τους. Το πρόβλημα των κινητοποιήσεων έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλους τους κλάδους του τουρισμού και στην εικόνα της χώρας μας διεθνώς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις