Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η φωτογραφία με το τσεκούρι που κυνηγάει τον υπουργό -πλέον- Μάκη Βορίδη

Η φωτογραφία με το τσεκούρι που κυνηγάει...

Κάνει το γύρο του ίντερνετ

Ο σοβαρός και με άποψη βουλευτής του ΛΑΟΣ (και εδώ και λίγες ώρες Υπουργός Μεταφορών) κ. Μάκης Βορίδης έχει βαρύ παρελθόν και το γνωρίζουν όλοι που ασχολούνται πιο στενά με την πολιτική. Η άριστη κοινοβουλευτική και mediaκή του παρουσία έχει σβήσει τις μνήμες στους περισσότερους αλλά η υπουργοποίησή του τις ξυπνά σε κάποιους.

Ο κ. Βορίδης έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας της Ε.Π.ΕΝ., κόμματος, το οποίο είχε ιδρύσει μέσα από την φυλακή ο έγκλειστος επικεφαλής της Χούντας των Συνταγματαρχών Γεώργιος Παπαδόπουλος, πόστο στο οποίο παρέμεινε μέχρι το 1990.
Ως φοιτητής ίδρυσε την φοιτητική οργάνωση Φοιτητική Εναλλακτική, ως επικεφαλής της οποίας διεγράφη από το σύλλογο φοιτητών Νομικής για φασιστική δράση το 1985.
Στις φωτογραφίες βλέπετε τον κ. Βορίδη σε νεννική ηλικία ροπαλοφόρο φοιτητή της νομικής να συμμετέχει σε επεισόδια

Το 1986  η ΕΦΕΕ υπέβαλλε μήνυση εναντίον του για τη συμμετοχή του σε επίθεση φασιστών κατά φοιτητών της Νομικής, η οποία ωστόσο δεν είχε κάποια τύχη. Η φωτογραφία αυτή δημοσιεύτηκε στον «Ιό» (9.6.2002) κι εν συνεχεία έκανε το γύρο του Ιντερνετ, χάρη σε αντιφασιστικά σάιτ όπως το Jungle Report.

Σ' αυτήν παρέπεμψε ο Γ. Καρατζαφέρης, στη συνέντευξή του στο Χρ. Μαχαίρα («Εθνος» 23.10.2006), για να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό του βουλευτή Αττικής από την υποψηφιότητα για περιφερειάρχη:

«- Φοβήθηκα, απλώς, ότι ο Βορίδης έχει μια ιστορία που με πάρα πολλή τέχνη την έχω καλύψει».

- Τι εννοείτε "ιστορία";

- Με τον Λεπέν, τα τσεκούρια και τα σχετικά. Όλα αυτά, λοιπόν, λέω, για φαντάσου, ξαφνικά, 30 Οκτωβρίου, κάποιο "καλό παιδί" από τη Ν.Δ. ή από την ομάδα του Τσίπρα, να μου πετάξει ένα βίντεο στον αέρα. Κι άντε μετά να τρέχω να εξηγώ».

Για την περίοδο εκείνη έχει επανειλημμένως ερωτηθεί, ενώ προσφάτως στην εφημερίδα Athens News διευκρίνισε ότι «Η ΕΠΕΝ ήταν το κύριο όχημα για να εκφράσει τις απόψεις της η εθνική, λαϊκή και κοινωνική Δεξιά, και είχε εκλέξει ευρωβουλευτή. Ως ακτιβιστής στον εθνικό, πατριωτικό κύκλο που ήθελα να δραστηριοποιηθώ πολιτικά, ήταν η μόνη διέξοδος»

Χρόνια αργότερα, την άνοιξη του 2005, είχε ήδη ιδρύσει το με ακραίες θέσεις Ελληνικό Μέτωπο αλλά προσχώρησε μαζί με όλο το κόμμα με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Μέχρι να γίνει βουλευτής ήταν και νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, αξίωμα στο οποίο εξελέγη κατά τις νομαρχιακές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2006. Με την επανεκλογή του τον Οκτώβριο του 2009, ορίστηκε από τον Γιώργο Καρατζαφέρη γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδος του κόμματος. Και σήμερα πιθανώς υπουργός. Τα στερνά σβήνουν τα πρώτα; Ίσως ναι ίσως όχι.

Διαβάστε ακόμη:

"Αλβανόμετρο" στα λεωφορεία από τον Μάκη Βορίδη...


 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις