Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για την πώλησή της
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα, ζητώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, των συλλογικών συμβάσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Η απεργία ανακοινώθηκε με αφορμή την έναρξη των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων της Alpha Bank με την Credit Agricole για την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας.
Το γεγονός έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των εργαζομένων και στα υποκαταστήματα της Εμπορικής στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.
Τα βασικά ζητήματα που τους απασχολούν είναι το αν θα έχουν εργασία, αλλά και για το εργασιακό καθεστώς που θα ισχύσει.
Σε περίπτωση που ακολουθηθεί το μοντέλο της Αγροτικής θα υπάρξει απόλυση και επαναπρόσληψη, αυτό όμως σημαίνει την απώλεια κάποιων κεκτημένων που σχετίζονται με τα χρόνια προϋπηρεσίας.
Οι εργαζόμενοι στην Πάτρα έχουν ήδη ενημερωθεί επίσημα για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Αlpha Bank και περιμένουν τις εξελίξεις.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr