Νότες σε ποίηση Μπρεχτ και Γιώργου Κοζία
Με τον Θάνο Μικρούτσικο έκλεισε χθες η αυλαία του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2013 στον Ελαιώνα του Κάστρου. Ο Πατρινός συνθέτης επέστρεψε στην πόλη του ένα μήνα μετά την τελευταία του εμφάνιση με ένα ιδιαίτερο μουσικό πρόγραμμα, με κλασσικές και όχι μόνο φόρμες, αλλά άμεσα συνυφασμένες με την ποίηση.
Ο Θάνος Μικρούτσικος παρουσίασε το έργο του 'Η Γη τσακισμένο καράβι" που αποτελεί μουσική πάνω στην ποίηση του Πατρινού ποιητή Γιώργου Κοζία. Η Νέλλη Σεμιτέκολο στο πιάνο και η Αγγελική Καθαρίου στην ερμηνεία απέδωσαν το έργο, για να δώσουν στη συνέχεια τη σκυτάλη πιο ενεργά στον Θάνο Μικρούτσικο, ο οποίος στο δεύτερο μέρος παρουσίασε Μπρεχτ.
Αρχικά τον Μπρεχτ του Μάνου Χατζιδάκι σε μετάφραση του Οδυσσέα Ελύτη από τον «Κύκλο με την κιμωλία», για φωνή και πιάνο. Στο πιάνο ο ίδιος στη φωνή η Ρίτα Αντωνοπούλου και μαζί τους οι σπουδαίοι μουσικοί Θύμιος Παπαδόπουλος και Δημήτρης Χουντής με τα πνευστά τους.
Ακολούθησε η παρουσίαση του έργου του «Μουσική Πράξη στον Μπρεχτ», που αποδείχτηκε τραγικά επίκαιρο.
Πρόκειται για ένα έργο που έγραψε το 1978 και παρουσιάστηκε στην Πάτρα, στο Δημοτικό Θέατρο, σε 4 παραστάσεις, το 1979 με πολλή μεγάλη επιτυχία. Επαναλήφθηκε και το 1998.
Ο Θάνος Μικρούτσικος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για την χθεςσινή συναυλία στην Πάτρα αλλά και τον προβληματισμό του για τα όσα συμβαίνουν.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ.


















Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr