Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι Αρχαιολόγοι

Πάτρα: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι ...

Συγκέντρωση το πρωί στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Σε ανακοίνωση των αρχαιολόγων επισημαίνεται: "Το Παράρτημα Δυτικής Ελλάδας ΣΕΑ χαιρετίζει την συμμετοχή των συναδέλφων αρχαιολόγων στην η οποία κυμάνθηκε σε ποσοστά 70-80% καθώς και την συμμετοχή όλων των εργαζόμενων στο ΥΠΠΟΑ στην απεργία και τα συλλαλητήρια στις πόλεις της Δυτικής Ελλάδας και την Πάτρα. Χτες βράδυ δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ με την κατάργηση 200 θέσεων στο  Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Δεκάδες συνάδελφοί μας σχεδιαστές, εργάτες, διοικητικοί, φύλακες και λοιπές ειδικότητες κινδυνεύουν να βγουν σε διαθεσιμότητα και μετά στην ανεργία. Δεν θα το επιτρέψουμε! Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και η κυβέρνηση αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως νούμερα για να ικανοποιήσουν τις επιταγές της Τρόικας καιδιαλύουν την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τις Υπηρεσίες πολιτισμού. Γιατί διάλυση είναι όταν καταργούν 63 από τις 93 θέσεις σχεδιαστών, ειδικότητας απολύτως απαραίτητης για την διενέργεια των ανασκαφών, των αναστυλώσεων, της τεκμηρίωσης και της καταγραφής των αρχαιοτήτων, όταν καταργούν τις θέσεις 43 εργατών ανασκαφής, 11 θέσεις γραφιστών υπεύθυνων για την σχεδίαση αρχαιολογικών οδηγών και εκδόσεων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, τις θέσεις γραμματέων-δακτυλογράφων, φυλάκων και πληθώρα άλλων. Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και όλοι οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟΑ είναι αποφασισμένοι να αποτρέψουν την απόλυση των συναδέλφων, να βάλουν φρένο σε αυτήν πολιτική που προβλέπει εκατοντάδες ακόμα απολύσεις και την πλήρη διάλυση του δημοσίου και των κοινωνικών αγαθών της παιδείας, της υγείας και του πολιτισμού.

Συνεχίζουμε δυναμικά

Ήδη πραγματοποιήσαμε με επιτυχία παρέμβαση στην θεατρική παράσταση «Μήδεια» την Δευτέρα 16-9 στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας, συμμετοχή στην πορεία των σωματείων του Δημοσίου στην Πάτρα στις 17-9 και παρέμβαση στο Κάστρο της Πάτρας το βράδυ της Τετάρτης

Αύριο Πέμπτη συγκεντρωνόμαστε στις 9.30 πμ στην είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών και στη συνέχεια συμμετέχουμε στην συγκέντρωση των σωματείων του Δημοσίου στο κτήριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το απόγευμα της Πέμπτης συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών και των σωματείων δημοσίου στην Πλ. Όλγας στην Πάτρα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες σε καθολική συμμετοχή στην απεργία . Να υπερασπιστούμε τους συναδέλφους μας, το δικαίωμα μας στην δουλειά, την πολιτιστική κληρονομιά"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις