Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Έλληνες κρατούμενοι ξεκίνησαν απεργία πείνας - Ισχυρίζονται ότι κρατούνται από δικαστικό λάθος

Πάτρα - Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Έλληνες ...

Ζητούν παρέμβαση από Άρειο Πάγο και Υπουργείο Δικαιοσύνης

Δύο Έλληνες κρατούμενοι των φυλακών Αγίου Στεφάνου ξεκινούν από σήμερα (10-3-2014) απεργία πείνας καθώς, όπως υποστηρίζουν, βρίσκονται στη φυλακή από δικαστικό λάθος που παρότι αναγνωρίζεται, κανένας  δεν διορθώνει, όπως τουλάχιστον καταγγέλλεται.

Το thebest.gr επικοινώνησε -ως όφειλε- με τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Αργυρόπουλο ο οποίος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε επιστολή που παρελήφθη από το thebest.gr, "με λάθος απόφαση του Εφετείου Πατρών βρίσκονται στην φυλακή ένας οικογενειάρχης με 6 ανήλικα παιδιά και ένας πατέρας τριών παιδιών, εκ των οποίων το ένα δίνει σε 1 ½ μήνα πανελλήνιες.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι ενώ αναγνωρίζεται το λάθος της απόφασης από Εισαγγελείς και Εφέτες, και από έδρας παρατηρήθηκε ότι πρόκειται περί προφανούς σφάλματος, εντούτοις αρνούνται πεισματικά να τους βγάλουν από τη φυλακή, μέχρις ότου γίνει η υπόθεσή τους στο δεύτερο βαθμό, όπου το σφάλμα θα διορθωθεί. Για το θέμα έχει ήδη γίνει αναφορά στον Άρειο Πάγο και τελευταία και στον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Οι δύο κρατούμενοι βρίσκονται πίσω από τα σίδερα της φυλακής έχοντας καταδικαστεί σε πλημμέλημα αλλά με ποινή που μπορεί να επιβληθεί μόνο σε κακουργήματα!

Οι οικογένειες τους είναι σε απόγνωση, το δε παιδί που δίνει πανελλήνιες λόγω του ψυχολογικού σοκ αρνείται τώρα να λάβει μέρος σε αυτές.

Τα ονόματα των κρατουμένων είναι Παναγιώτης Σάης του Ιωάννη και Αντώνης Ζαχαρόπουλος του Παναγιώτη".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις