Με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων
Με αφορμή τη δυνατότητα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες θα κλείσουν και στη συνέχεια θα ανακατανεμηθεί ο υπάρχων συρρικνωμένος -λόγω λιτότητας- τζίρος τους,
Με τρία εκατομμύρια Έλληνες να ζουν με λιγότερα από 470 ευρώ μηνιαίως, με ένα στα πέντε παιδιά να ζει επίσης κάτω από τα όρια της φτώχειας, με 20.000 καταγεγραμμένους άστεγους, με την ανεργία να εξαθλιώνει 1,5 εκατ. εργαζόμενους, με ένας στους τρεις νέους επιστήμονες να φεύγει για το εξωτερικό, με τους μισθούς να έχουν ισοπεδωθεί, με το 31% των Ελλήνων να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν στοιχειώδεις βιοτικές τους ανάγκες και με τα λουκέτα στις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις να αποκτούν διαστάσεις επιδημίας, το χτύπημα απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές θα είναι συντριπτικό.
Η ανεργία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και οι μισθοί θα φτάσουν σε επίπεδα εξαθλίωσης. Οι εργαζόμενοι θα αποστερηθούν οριστικά και των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους στην ξεκούραση, στην υγεία, στον ελεύθερο χρόνο, στην οικογένεια, στην ποιότητα ζωής.
Υπερασπίζομαι το δικαίωμα των επαγγελματιών στην επιβίωση της επιχείρησής τους, υπερασπίζομαι τον αγώνα των εργαζόμενων για αξιοπρεπείς μισθούς, για ελεύθερο χρόνο, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς…»._
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr