Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πατρινό Καρναβάλι 2025 TRAVEL WEST FORUM 2025 ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Θέλουμε άλλους 190 γιατρούς" - Λείπουν ακόμα βασικές ειδικότητες από τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ στη Δυτ. Ελλάδα

Πάτρα: "Θέλουμε άλλους 190 γιατρούς...

Παρέμβαση της 6ης ΥΠΕ στον Άδωνι

Παραμένουν οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή. Όπως έχει καταγραφεί χρειάζονται ακόμα 190 γιατροί για να εξομαλυνθεί πλήρως η λειτουργία των πολυϊατρείων, καθώς ακόμα λείπουν γιατροί σε βασικές ειδικότητες, όπως παθολόγοι, παιδίατροι, ορθοδοντικοί, μικροβιολόγοι, ακτινολόγοι κλπ.

Σήμερα, η υποδιοικήτρια της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Λένα Αλμπάνη θα στείλει στο Υπουργείο Υγείας την κατάσταση με τις άμεσες ανάγκες που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό. Συγκεκριμένα χρειάζονται 190 γιατροί, σε επίπεδο 6ης ΥΠΕ.

"Πρόκειται για παθολόγους, παιδιάτρους , γενικούς γιατρούς κ.α. Ζητάμε επίσης συγκεκριμένες ειδικότητες για τις περιοχές που έχουμε αναπτυγμένα εργαστήρια. Όπως για παράδειγμα στην Πάτρα που θέλουμε ορθοδοντικό, μικροβιολόγο και ακτινολόγο με εξειδίκευση στον μαγνητικό τομογράφο", αναφέρει στην Πελοπόννησο η κ. Αλμπάνη.

Στόχος του νέου συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψη είναι η 24ωρη λειτουργία του πρώην ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις