Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Οι 100 πρώτες ημέρες του κ. Πελετίδη: Μηδέν εις το πηλίκον!

Οι 100 πρώτες ημέρες του κ. Πελετίδη: Μη...

Του Ανδρέα Τζουραμάνη

Αυτό είναι κατά την άποψή μας το αποτέλεσμα της μέχρι τώρα δημοτικής Αρχής του κ. Πελετίδη. Κι επειδή όμως η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται, μάλλον η Πάτρα χάνει άλλα 5 χρόνια, κοιτώντας έτσι απλά, τα τρένα να περνούν από μπροστά της.

Κι επειδή ορισμένοι θα σπεύσουν να μας πουν ότι βιαζόμαστε στη κριτική μας θα αποδείξουμε την αλήθεια των λεγομένων μας παραθέτοντας τα εξής καταγεγραμμένα μέχρι τώρα: Αρχικά, την ειδική συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου για την συγκρότηση του σε σώμα καθώς και την ανάδειξη των διοικητικών συμβουλίων των Οργανισμών, μέσα από ένα κατακόκκινο πρόσωπο του Δημάρχου κ. Πελετίδη-σύμφωνα με μαρτυρία δημοτικών συμβούλων και καταγραφή του ρεπορτάζ-επειδή έβλεπε να υπερισχύει ή πρόταση της καθήμενης εκ δεξιών του που υπερτερεί στη κομματική ιεραρχία και ενσαρκώνει την εσωτερική βαθύτατη βούληση του κόμματος του ΚΚΕ!  Άρα, μόλις 100 μέρες και το κόμμα κάνει κουμάντο παντού!

Δευτερευόντως καταγράφεται η πανηγυρική δήλωση του κ.Πελετίδη « παρκόμετρα τέλος» με αποτέλεσμα η αυθαιρεσία και το μπάχαλο στους δρόμους της πόλης να κορυφώνεται. Ούτε λόγος βεβαίως για ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού προβλήματος. Ξεχνάει όμως ο κ. Πελετίδης ότι ο δήμος έχει συνέχεια και ότι το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο είχε ψηφίσει υπέρ της τοποθέτησης κορυνών επί της οδού Αγίου Ανδρέου με συντριπτική πλειοψηφία. Οφείλει λοιπόν να υλοποιήσει τις αποφάσεις που είχαν παρθεί και άμεσα να προτείνει το δικό του σχέδιο για το μείζον θέμα του κυκλοφοριακού. Το σήμα  που εκπέμπεται από τη Μαιζώνος είναι λανθασμένο κι ο κάθε οδηγός κάνει πλέον ότι θέλει, παρκάρει όπου θέλει, θεωρώντας μάλιστα ότι έχει το δικαίωμα να ενεργεί κατά αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο. Δυστυχώς, δείγμα του πολιτισμού μας κι αυτό. Άρα, μόλις 100 μέρες και κυκλοφοριακό μπάχαλο  παντού!

Τρίτον, η τοποθέτηση του κ. Πελετίδη να μην δίνει τα στοιχεία των εργαζομένων του δήμου προς εξέταση της νομιμότητας των προσλήψεών τους στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Και δεν κατανοεί με αυτή την πρακτική, ότι καλύπτει τυχόν ρουσφέτια που έγιναν επί σειρά ετών σε όλη την κρατική μηχανή και στους Ο.Τ.Α στο όνομα της κομματικής πελατείας των τότε κομμάτων εξουσίας ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ. Κι αντί να πρωταγωνιστεί στην πορεία προς μια οριστική κάθαρση με το φαύλο παρελθόν επιλέγει να μένει προσκολλημένος στις ιδεοληψίες του ότι το δημόσιο είναι κάτι σαν ιερή αγελάδα και δεν το ακουμπάμε. Αν είχε όμως το σθένος  θα ξεκαθάριζε προς κάθε κατεύθυνση, ότι με ηγεσία το λαό που εκπροσωπείται στο πρόσωπό του, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό ούτε ίχνος ρουσφετιού και μεροληψίας υπέρ των πελατών- ψηφοφόρων. Ας αφήσουμε δε κατά μέρος τις επιλογές στους διευθυντές του Δήμου που έγιναν με τον πλέον απροκάλυπτα μεροληπτικό τρόπο, όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν. Άρα, μόλις 100 μέρες πέρασαν και το ρουσφέτι και ο λαϊκισμός είναι παντού!

 

Τέλος έχουμε την “κωλοτούμπα” του κ. Πελετίδη στο θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων. Σε όλη την προεκλογική περίοδο ισχυριζόταν ότι η Ξερόλακκα θα κλείσει την πρώτη κιόλας  ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ως δήμαρχος. Μάλιστα επιτιθόταν σε όσους έλεγαν ότι αυτό είναι αδύνατον να συμβεί, λέγοντας χωρίς αιδώ ότι κάποιοι ονειρεύονται «μπίζνες»! Επίσης “κωλοτούμπα” έκανε ο κ.Πελετίδης στο θέμα κατασκευής τοιχώματος στήριξης εντός του ΧΥΤΑ, που θα αποσοβούσε τυχόν κατολίσθηση του τεραστίου όγκου σκουπιδιών και εντασσόταν στην ανάπλαση του χώρου, αφού πέρυσι  καταψήφισε την εν λόγω πρόταση ενώ πριν λίγες ημέρες την υπερψήφισε σύσσωμη η δημοτική του ομάδα. Ο κ. Πελετίδης  πλέον, έθεσε μόνος του τον εαυτό του στην κατηγορία των πολιτικών προσώπων που λένε απροκάλυπτα ψέματα.  Άρα, μόλις 100 μέρες και το ψέμα υψώνεται σαν ανάχωμα στον ουρανό!

Οι Πατρινοί οφείλουν πλέον να είναι υποψιασμένοι και να πάψουν να πιστεύουν ότι λέγεται από τα χείλη πολιτικών που θέλουν να παρουσιάζονται δήθεν ως προστάτες των λαϊκών συμφερόντων. Όσοι τολμούσαμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους δεν γινόμασταν αρεστοί. Δεν ανήκουμε σε εκείνους που θα χαρούν με την διάψευση της εμπιστοσύνης των Πατρινών, γιατί κάθε χαμένη μέρα Πελετίδη, δεν ξαναγυρίζει πίσω για την Πάτρα. Όμως η αλήθεια πρέπει επιτέλους να κατισχύσει έναντι του ψεύδους και του λαϊκισμού. Πρέπει επιτέλους να  φανεί ξεκάθαρα ποιοι θέλουν να κάνουν «μπίζνες» κατά την προσφιλή έκφραση του κ. Πελετίδη, που την εκτόξευε χωρίς ίχνος συστολής σπιλώνοντας πρόσωπα ανερυθρίαστα, και ποιοι διακατεχόμενοι από το βαθύτατο αίσθημα προσωπικής ευθύνης, θέλουν πραγματικά να υπηρετήσουν την κοινωνίας μας.

Εμείς θα επιμείνουμε στο δύσκολο δρόμο της αλήθειας και της διακονίας του πολίτη- προσώπου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις