Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα - Τσικνοπέμπτη: Τα πάρτυ, οι …μεσημεριανές και οι εκδηλώσεις του Δήμου

Πάτρα - Τσικνοπέμπτη: Τα πάρτυ, οι …μεση...

Το thebest.gr επιλέγει τα πιο ενδιαφέροντα events για να μην χαθείτε στην …τσίκνα

Από «Γιαννούλα κουλουρού» μέχρι πάρτυ στην μπυραρία για τα «Πενήντα χρόνια του Κρυμμένου Θησαυρού» και μεσημεριανή με Γιώργο Φαφούτη στην «Κορνηλία» περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Τσικνοπέμπτης στην Πάτρα αλλά και δεκάδες άλλα events σε ολόκληρη την πόλη. Το thebest.gr συγκέντρωσε τις πιο αναμενομένες εκδηλώσεις και σας τις παρουσιάζει για να επιλέξετε πώς θα γιορτάσετε φέτος τσικνίζοντας.

Πέρυσι πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και φέτος επαναλαμβάνεται. Το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης στην «Κορνηλία» της Πουκεβίλ διοργανώνεται εορταστικό live με τους:Γιώργο Φαφούτη, Μαρία Φάκου και Βιβή Αποστολάτου ενώ dj support θα κάνει ο Γιώργος Γκανασούλης. Εξυπακούεται ότι το μενού θα περιλαμβάνει σουβλάκια και ψητά.

Πάρτυ για την παρουσίαση του τραγουδιού για το 50ο κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού, μια ιδέα της Νάντιας Κωνσταντινίδη που υλοποιήθηκε με την βοήθεια του Τζόνυ Θεοδωρίδη και με τη συμμετοχή πολλών γνωστών Πατρινών Καρναβαλιστών, θα πραγματοποιηθεί την Τσικνοπέμπτη μετά τις 9 το βράδυ στο BEER BAR Q. Εξυπακούεται ότι το τραγούδι θα παρουσιαστεί live.

Σε Kitsarela Party με ελεύθερη είσοδο και την Martina Stergiou να παίζει 80’ και 90’ ντίσκο επιτυχίες μας προσκαλεί ο Γιώργος Κοτοπούλης στο Banana Moon.

Σε "Βλάχικο γάμο" με dj τον Άκη Βαβαρούτα μας προσκαλεί το Disco Room.

«Tsiknodelic dance patry» διοργανώνει το More Steps by Naja στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου με εγγυημένα υπέροχη μουσική, ενώ το Δημαρχείο στην Μαιζώνος μας προσκαλεί σε all day party με τα αντίστοιχα μουσικά ακούσματα υπό τον τίτλο «Ο χοίρος που έγινε σουβλάκι».

Πάντως όλα τα κεντρικά καφέ και μπαρ ετοιμάζουν ειδικό πρόγραμμα και σπέσιαλ μεσημεριανές μετά …τσίκνας.

Τέλος για τους φιλόζωους υπενθυμίζουμε ότι ο Συλλόγος Στήριξης του Σταθμού Μέριμνας Ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών, που περιθάλπει αδέσποτα και άρρωστα σκυλάκια, ανήμερα Τσικνοπέμπτη διοργανώνει γιορτή με παραδοσιακό τσίκνισμα και χορό στο εστιατόριο «Ιφιγένεια» στο Κάτω Καστρίτσι. Ωρα 9.30 μ.μ.

Γιαννούλα κουλουρού και live πρόγραμμα από τον Δήμο

Στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Νόρμαν έχει προγραμματιστεί λαϊκό και ρεμπέτικο γλέντι με την ορχήστρα «Η Τετράς του Πατρέα». Η ορχήστρα «Τετράς του Πατρέα» αποτελείται από τέσσερις  φίλους: τον Γιώργο Μιχαλόπουλο κιθάρα, τον Ανδρέα Ασημακόπουλο μπουζούκι, τον Νικόλα Ασημακόπουλο τζουρά και τον  Χρήστο Ασημακόπουλο μπαγλαμά.  Δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια μέσα σε καφενέδες  της Πάτρας, από την  ανάγκη έκφρασης  μουσικών συναισθημάτων.

Το χρώμα της μελωδίας της ορχήστρας, που θυμίζει γνήσιο παλιό  πειραιώτικο ρεμπέτικο, είναι αυτό που τους χαρακτηρίζει και τους κατατάσσει στο ρεμπέτικο τραγούδι. Τα μουσικά όργανα που απαρτίζουν την ορχήστρα: τζουράς, μπαγλαμάς, μπουζούκι, κιθάρα, είναι το στοιχείο που κουρδίζει τον ήχο και το ύφος του λαϊκού τραγουδιού της Ελληνικής εργατιάς, του λιμανιού, των πόλεων και του τεκέ, που κάνει την εμφάνισή του στις αρχές του εικοστού αιώνα και ακμάζει από το 1930 έως το 1950.

Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΟΥΣ

Επίκεντρο των φετινών απογευματινών και βραδινών εκδηλώσεων και δρώμενων, που διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας, θα είναι η Άνω Πόλη, ωστόσο οι δράσεις θα επεκταθούν και στην Κάτω Πόλη μέχρι το Μώλο της Αγίου Νικολάου δίνοντας χρώμα και στο ιστορικό κέντρο.

Το κυρίαρχο δρώμενο θα είναι «Ο Γάμος της Κουλουρούς» και η αναβίωση των λαϊκών εθίμων τα οποία έχουν συνδεθεί με την παραδοσιακή όψη της Αποκριάς και τη μακρόχρονη ιστορία. Παραδοσιακά καρναβαλικά δρώμενα, μουσικές, ξέφρενο κέφι και αυθεντική σατιρική διάθεση συμπληρώνουν τη βραδιά της άφθονης κατανάλωσης ψητού κρέατος και οινοποσίας.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

19.30   Γαμήλια πομπή με σημείο συνάντησης και αφετηρία την Αγία Αικατερίνη.

Διαδρομή: Bότσαρη, Γούναρη, Κορίνθου, Πατρέως, Αγίου Ανδρέου, Κολοκοτρώνη, ΄Οθωνος Αμαλίας, Λιμάνι (στο αριστερό μέρος της εισόδου της προβλήτας του Μώλου της Αγ. Νικολάου) όπου  η πομπή υποδέχεται τον γέρο γαμπρό, τον Ουίλσον. Στη γαμήλια πομπή και στα παραδοσιακά δρώμενα που θα παρουσιαστούν, συμμετέχουν η νύφη με τους «υπεύθυνους καλλωπισμού της» πάνω σε φορτηγό, κοπέλες και άνδρες με λαϊκές φορεσιές από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, παιδιά της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, άνδρες ντυμένοι με φουστανέλες και μαύρο σακάκι ή φράκο,  μεταμφιεσμένοι ως Ευροβλάχοι και ο νέος γαμπρός (κρυμμένος), που θα αποτελούν τη συνοδεία της νύφης σκορπίζοντας παντού την εύθυμη καρναβαλική διάθεση. Την πομπή πλαισιώνουν δυο λεωφορεία με μεταμφιεσμένους. Ο… γέρος γαμπρός φτάνει στο λιμάνι με τη δέουσα καρναβαλική επισημότητα συνοδευόμενος από φραγκοφορεμένους επίσημους. Μετά την υποδοχή η πομπή συνεχίζει ακολουθώντας τη διαδρομή: ΄Οθωνος Αμαλίας, Ερμού, Κορίνθου, Αγ. Νικολάου, 25ης Μαρτίου, περιμετρικά της πλατείας Γεωργίου από το κάτω μέρος, Γερμανού και καταλήγει στην Πλατεία Ταμπαχάνων όπου όλοι μαζί φτάνουν στην Άνω Πόλη. Εκεί, μέσω τραγελαφικών επεισοδίων, η νύφη διώχνει τον γέρο γαμπρό και εμφανίζει το …παληκάρι, τον νέο γαμπρό. Μετά την απροσδόκητη εξέλιξη της συνάντησης, η πομπή κατηφορίζει τη Γερμανού και όλοι μαζί συμμετέχουν σε λαϊκό γλέντι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση καλεί όσους θέλουν να πλαισιώσουν την πομπή, να συμμετάσχουν μόνο με καρναβαλικές ενδυμασίες και μεταμφιέσεις προκειμένου να μεταφερθεί καλύτερα η αποκριάτικη εικόνα και διάθεση στους δρόμους της πόλης.

22.00   Συναυλία – Αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο και Λαϊκό Τραγούδι με την Ιόνια  Ορχήστρα

Η Ιόνια Ορχήστρα του Χρήστου Παναγιωτόπουλου θα μας παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι. Πρόκειται για μια διαδρομή μέσα στα μονοπάτια του τραγουδιού (ρεμπέτικου και λαϊκού) από την εποχή του Βαμβακάρη, του Τσιτσάνη, του Μπαγιαντέρα, του Παπαϊωάννου μέχρι την εποχή του Κορακάκη, του Μάλαμα, του Ανδρεάτου και άλλων γνωστών δημιουργών και ερμηνευτών.

Καρναβαλικό χρώμα, τσίκνα, κρασί και καλή μουσική υπόσχεται το Ουζοθεραπευτήριο το 47, του Αγουρίδη, αυτή την Παρασκευή 13/2/2015, στην Πάτρα.

Για την ακρίβεια οι διοργανωτές την ονομάζουν Τσικνοπαρασκευή ενώ το όλο event θα αρχίσει μετά τις 20.00 το βράδυ. Καλεσμένοι θα είναι οι «Αέρα Πατέρα», μία μπάντα που διαρκώς ανανεώνεται από μέλη, η οποία παίζει και συνθέτει διάφορα είδη μουσικής, από δημοτικό funk, κριτική μαντινάδα μέχρι γνήσια λαικά αλλά και rock’n’ roll και πολλά ακόμα.

Διαβάστε επίσης

Ζωντανή μετάδοση των Καρναβαλικών Παρελάσεων και φέτος από το thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2015: Το thebest.gr πήγε στην έκθεση στολών των πληρωμάτων και σας τις παρουσιάζει ΟΛΕΣ! Διαλέξτε στολή

Η Βασιλική Κασπίρη παρουσιάζει μόνο για μια μέρα, σήμερα Τσικνοπέμπτη, το ΜΑLE BLOSSOM

Πάτρα: Σήμερα γάμος γίνεται στην Άνω Πόλη...Η Πάτρα γιορτάζει δεόντως την Τσικνοπέμπτη - Δείτε τις εκδηλώσεις

 

 


Events

Στις 23.30

11/02/2015 17:40

Μοιραστείτε το άρθρο:

Mέσα στο πνεύμα της Πατρινής αποκριάς και της παράδοσης είναι το event που έχει προγραμματίσει για την φετινή Τσικνοπέμπτη 12/2/2015 το βράδυ, το γνωστό κλαμπ Disco Room στην οδό Αγίου Ανδρέου και Πατρέως.

Όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση που συνοδεύεται και από την ανάλογη βουκολική φωτογραφία, «σας προσκαλούμε στην αναβίωση του Βλάχικου Γάμου στην εκκλησία του Disco Room με νεόνυμφους έκπληξη, το ζευγάρι θα ακολουθεί ο κλαριντζής από το σόι του γαμπρού.

Μετά την τελετή θα ακολουθήσει γλέντι με τον καταξιωμένο dj των γάμων Άκη Βαβαρούτα!

Ενδυμασία άκρως Βλάχικη!

Το μυστήριο αρχίζει στις 23:27».

 



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight