Σε μια συγκλονιστική εμφάνιση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν
Ονειρεμένο ήταν το ξεκίνημα της ελληνικής αποστολής στο 16o Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν, με το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα μας να έρχεται από την Κέλλυ Αραούζου, στα 5χλμ Μαραθώνιας κολύμβησης, αγώνισμα με το οποίο άνοιξε ο χορός των ελληνικών συμμετοχών στην κορυφαία διοργάνωση.
Η ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, με μια συγκλονιστική εμφάνιση, σε έναν αγώνα θρίλερ.
Η Αραούζου, που είχε περάσει 6η στα 2,5χιλιόμετρα, με σωστή τακτική και μια εκπληκτική αντεπίθεση στα τελευταία 800 μέτρα του αγώνα, κατάφερε να ξεπεράσει τόσο την Γερμανίδα Φίνια Boύρναμ και την Ολλανδή Σάρον Βαν Ρούβενταλ και να τερματίσει σε 58:49.8, πίσω από τη χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια Χάλει Άντερσον, που κολύμπησε σε 58:48.4 και κατάφερε έτσι να διατηρηθεί στην κορυφή, αφού είχε κατακτήσει την πρώτη θέση και το 2013 στη Βαρκελώνη.
Πρόκειται για μια σπουδαία επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα, στην πρεμιέρα των αγώνων του Παγκόσμιου πρωταθλήματος, που δείχνει ότι οι Έλληνες κολυμβητές είναι αποφασισμένοι για μεγάλες διακρίσεις.
Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει και ο αντίστοιχος αγώνας των 5χλμ για τους άνδρες, εκεί όπου συμμετέχει ο Αντώνης Φωκαϊδης.
Η πρώτη τριάδα:
Χάλει Άντερσον (ΗΠΑ)
Κέλλυ Αραούζου ΕΛΛΑΔΑ
Φίνια Βούρναμ (Γερμανία)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kολύμβηση: Αξιόλογες επιδόσεις στο πανελλήνιο πρωτάθλημα
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr