Διοργανώνεται ανελλιπώς επί 38 χρόνια!
Από τους χορούς που χρόνια τώρα έχουν εξελιχθεί σε θεσμό της Πατρινής αποκριάς είναι αναμφίβολα αυτός της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας. Ο πρώτος χορός της Λέσχης είχε πραγματοποιηθεί το μακρινό 1979 στο τότε γνωστό στέκι της νεολαίας και γενικότερα των Πατρινών, στην αίθουσα Δανιηλίδα, στον Βοσινάκη στην Δημ. Γούναρη και Καραισκάκη.
Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας Ελένη Δάσιου στο thebest.gr, είναι ένας χορός που γίνεται ανελλιπώς και συνεχώς χωρίς καμία διακοπή εδώ και 38 χρόνια. Αυτή η παράδοση λοιπόν δεν είναι δυνατόν να σταματήσει κι ας υπάρχει και στον συγκεκριμένο χορό μία «κάμψη» από πλευράς προσέλευσης. Αν ωστόσο κάποιος αναλογιστεί πως άλλοι διάσημοι χοροί που γίνονταν, έχουν σταματήσει να διοργανώνονται εδώ και χρόνια αλλά και δεδομένης της οικονομικής κρίσης, ο δημοφιλής και με φήμη και στην Αθήνα αλλά και πανελλαδικά, χορός μεταμφιεσμένων της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας καλά κρατεί και μάλιστα όπως είπε η κυρία Δάσιου, πλέον γίνεται προσπάθεια και η τιμή να είναι προσιτή για όλους τους προσκεκλημένους αλλά και πλούσια τα όσα παρέχονται στους καρναβαλιστές που θα τιμήσουν με την παρουσία τους το χορό.
Πέρυσι η τιμή της πρόσκλησης στο Bocas beer & wine bar στην Ρήγα Φεραίου 39, ήταν 25 ευρώ και περιελάμβανε πλούσιο φαγητό και γλυκίσματα και φυσικά free drink. Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί το θέμα του φετινού χορού μεταμφιεσμένων της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας, όπως και ο χώρος, αν και το πιο πιθανό είναι και φέτος ο χορός να φιλοξενηθεί στο Bocas, φυσικά την τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς, 11 Μαρτίου 2016.
«Ειλικρινά ως διοικητικό συμβούλιο της Λέσχης δεν θέλουμε και δεν επιδιώκουμε κέρδος από τον καρναβαλικό χορό μας. Οι προβολές ταινιών που έχουν μεγάλη απήχηση μας αρκούν. Περισσότερο διοργανώνουμε το χορό καθώς θέλουμε να κρατήσουμε αυτή την παράδοση, αυτόν τον χορό θεσμό που γίνεται αδιάκοπα, επί 38 χρόνια στην καρναβαλική Πάτρα.
Αρκεί να σας θυμίσω πως μία χρονιά στα μέσα του ’90 στην “Υψικάμινο” η προσέλευση του κόσμου είχε ξεπεράσει τα 2.500 άτομα», ανέφερε στο thebest.gr η κυρία Δάσιου προσθέτοντας πως όλα αυτά τα χρόνια πολλοί έσπευσαν να αντιγράψουν το επιτυχημένη «συνταγή» του χορού μεταμφιεσμένων της Λέσχης όπου συνδυάζονται περίφημα όλες οι ηλικίες, από τους 50άρηδες και 60άρηδες μέχρι την νεολαία, με πολλούς φοιτητές και Πατρινούς σινεφίλ νέους και όχι μόνο να δίνουν το παρών. Ακόμα ανάλογα με το θέμα δεν λείπουν και οι εντυπωσιακές μεταμφιέσεις των συμμετεχόντων. Κάποιοι μάλιστα φροντίζουν να γίνονται στην κυριολεξία αγνώριστοι!
Μπορεί λοιπόν τα 38 χρόνια από τότε που πρωτοάρχισε ο χορός της Λέσχης να φαίνονται πολλά, κάπου να «κουράζεσαι», όπως ομολογεί η Ελένη Δάσιου αλλά δεν θα ήταν δυνατόν από την Πατρινή αποκριά να απουσιάσει η χοροεσπερίδα αυτή που έχει περισσότερο ένα χαρακτήρα χαράς και καρναβαλικού κεφιού, μία ψυχαγωγική ευκαιρία και προσφορά για τους σινεφίλ μέλη και φίλους της Λέσχης.
Το περσινό θέμα να θυμίσουμε ήταν «The Muppets» (κάτω φωτ.).
Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr